Wissam Bouqasri blev landskendt, da hun her i efteråret indtog Den Store Bagedyst på DR med sit kæmpe smil, hjertelige latter og evnen til at holde hovedet koldt under pres.
Hun er vokset op i bebyggelsen Vejlegården i Ishøj, hvor hendes forældre stadig bor.
Jeg elsker at bage brød og kager
- Jeg elsker at bage brød og kager. Det er en hobby, jeg har haft altid, siger Wissam Bouqasri.
Magien tog fart i skolekøkkenet
Det var mødet med hjemkundskab i 7. klasse på Vejlebroskolen, der for alvor åbnede hendes øjne for bagningens lyksaligheder. Som så også går utroligt godt i spænd med den viden om kemiske processer, som farmaceutuddannelsen har givet hende.
- Jeg er sådan en, der eksperimenterer og fører logbog med alle detaljer om hvert af mine surdejsbrød, og det er jo totalt nørdet, siger Wissam Bouqasri og smiler.
Hjem til Ishøj
Wissam Bouqasri flyttede til København, da hun kom ind på farmaceut-studiet, men nu kigger hun og manden efter hus i Ishøj, så deres to børn også kan vokse op i området.
Ishøj er et skønt sted
- Ishøj er et skønt sted, siger Wissam Bouqasri.
- Jeg er lun ved tanken om at flytte tilbage, for vi får mere plads, og forholdene for børn her i området er rigtigt gode, siger hun.
Daniel Rasmussen gik i skole i Ishøj som ung, men husker ikke ret meget om byen.
- Er her meget ballade?, spørger han.
- Det synes jeg vitterligt ikke, siger Wissam Bouqasri.
- Der der selvfølgelig nogle udfordringer i Ishøj, nogle ballademagere og folk, der gør åndssvage ting, men de gode ting vejer langt mere på vægten end de negative, og man føler sig ikke utryg her, siger Wissam Bouqasri.
De gode ting ved Ishøj vejer mere end de negative
Kærlighed til Vestegnen
Daniel Rasmussen driver Brøndby Køreskole og krydser dagligt rundt med sine elever på hele Vestegnen. Han ærgrer sig over områdets ry.
- Jeg er pisse træt af, at folk altid skal snakke lort om de her byer på Vestegnen, især hvis de aldrig har været her, siger Daniel Rasmussen.
Vestegnen
Omfatter kommunerne Albertslund, Ballerup, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk.
Definitionen kan variere lidt afhængig af, hvem du spørger, og i hvilken sammenhæng området beskrives.
Derfor har han sat sig for at afdække Vestegnens særlige kultur ved at køre rundt til steder, som de lokale holder af.
Flagskibet Arken
Noget af det, der trækker Wissam tilbage til Ishøj er kunstmuseet Arken, der er byens absolutte stolthed.
- Det, du ser der, Daniel, er kunst på meget højt niveau, siger Wissam Bouqasri.
Det, du ser der, Daniel, er kunst på meget højt niveau
Wissam Bouqasri var ikke selv sådan et barn, der blev taget med på museum af sine forældre, men tanken om let at kunne tage sine egne børn med på Arken, tiltaler hende.
Daniel Rasmussen er ikke helt overbevist.
- Det ser meget kedeligt ud, konstaterer han.
- Lad da være med at torturere dine børn. Det hedder Bon Bon Land og ikke Arken, siger Daniel Rasmussen
- Ved du hvad: De skal have en blanding af det hele, siger Wissam Bouqasri.
- Kunst er en del af en dannelsesproces, og det er det, jeg gerne vil give mine børn, smiler hun.
Urter på Ishøj Strand
Lige bag Arken ligger den smukke Ishøj Strand med klitter og blødt, hvidt sand. Et 7 kilometer langt naturområde, som Wissam holder af at gå ture i.
- Du kan plukke hyben og bær og sanke urter, fortæller Wissam Bouqasri.
- Du kan plukke hyben og bær og sanke urter
- Sanke?, spørger Daniel Rasmussen.
- Ja, samle spiselige planter, forklarer Wissam Bouqasri.
- Jeg kunne aldrig finde på at spise noget her fra stranden, slår Daniel Rasmussen fast.
Men er ikke mere stålsat, end han forsøger sig med en vissen blomsterstand, der smager lidt af lakrids.
Klassisk Vestegenspizza
Det er lidt den forkerte årstid til at sanke, så Wissam Bouqasri tager Daniel Rasmussen med sin yndlings pizza pusher, Ishøj Grill og Kebab House, der bliver kaldt BAM af de lokale.
- Her tog vi hen og spiste vi stort set alle vores frokoster i folkeskolens udskoling og i gymnasietiden, fortæller Wissam Bouqasri.
Daniel er på sin tur rundt på Vestegnen blevet præsenteret for mange udgaver af kebab, og Wissam Bouqasri ved da lige nøjagtigt, hvilken pizza de skal have: # 89 Salat Pizza 1 med tomat, ost, kebab, salat og dressing.
- Jeg kalder den her pizza for en Vestegnspizza, smiler Wissam Bouqasri.
Vestegns-generøsitet
På vej tilbage til bilen med de to pizzabakker, passerer de en arbejdsmand. Spontant åbner Daniel Rasmussen bakken og tilbyder manden en slice, som han tager imod med glæde.
Det er en rigtig Vestegnsting at dele
- Det var en rigtig Vestegns-ting, du lige gjorde der, altså det at dele, konstaterer Wissam Bouqasri.
- Ja, det skal man da, smiler Daniel Rasmussen
Ishøjs finest ifølge Wissam Bouqasri
- Kunstmuseet Arken
- Ishøj Strand
- Ishøj Grill og Kebab House (BAM) på Jægerbuen
Tilbage i skolekøkkenet
Wissam Bouqasri har ikke været tilbage på sin gamle skole siden hun forlod den efter 9. klasse, og får helt gåsehud da hun træder ind i skolekøkkenet, der gav hende en livslang kærlighed til bagekunsten.
Daniel får til opgave at pynte en roulade, som Wissam Bouqasri har bagt.
Marengs? Det aner jeg ikke, hvad er
- Du skal pynte den med marengs, siger hun.
Daniel aner ikke hvad det er, men lærer at piske æggehvider og flormelis så stift, at skålen kan vendes på hovedet og at brune marengsdekorationen med en brænder. Det sidste så rigeligt, at der går ild i kagen.
- Er jeg så røget ud af bagedysten?, griner Daniel Rasmussen.
Han får dog lov til at pynte kagen færdig som den farverige hyldest til Ishøj, den skal være.
En Ishøjklassiker er født
Dommen fra bagedyst-dronningen er nådig:
- Det er et sandt mestervæk. En Ishøjklassiker er født, smiler Wissam Bouqasri.
Daniels Drive By
- Skud ud til otte byer på Vestegnen fra Albertslund til Vallensbæk
- Følg serien på TV 2 Lorrys YouTube Kanal eller Serieside
- Serien er lavet i samarbejde med Pineapple Entertainment