Historisk motionsløb afholdt 536 gange – derfor bliver det ikke aflyst af corona

Coronavirus får ikke lov at lukke alle arrangementer, for med lidt kreativitet har Taastrup Løbet fundet en måde at undgå smittefare.

Taastrup Løbet bliver ikke aflyst i april måned. Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix

Det traditionsrige Taastrup Løbet er blevet afholdt hver eneste måned siden 1975, og det er ikke en eneste gang blevet aflyst.

Aprilløbet bliver nummer 537, og det bliver naturligvis heller ikke aflyst.

Leif Sandager, løbeleder

Aprilløbet bliver nummer 537, og løbelederen meddeler nu, at ikke engang coronavirus kan sætte en stopper for løbet.

- Taastrup Løbet har været løbet hver måned uden en eneste aflysning – ikke mindre end 536 gange siden 1975. Aprilløbet bliver nummer 537, og det bliver naturligvis heller ikke aflyst, siger løbeleder Leif Sandager.

Et virtuelt motionsløb

Løbet bliver dog ikke helt, som det plejer. I stedet for at løbe sammen er arrangementet omdannet til et virtuelt motionsløb.

Idéen er, at løberne gennemfører Taastrup Løbets normale rute på enten 2, 5 eller 10 kilometer, men de gør det ikke på samme tid eller samme dag. Løbet er nemlig blevet spredt hen over flere dage, så der ikke samles for mange deltagere på ruten på en gang.

Det er vigtigt, at vi passer på hinanden, men det er også vigtigt, at vi holder os i gang i denne tid.

Finn Andersen, TIK Løbernes formand

Deltagerne skal have gennemført ruten mellem skærtorsdag den 9. april og tirsdag den 14. april.

- Vi må finde alternative muligheder, når situationen er, som den er, og vi må se muligheder, også når det er svært. Det er vigtigt, at vi passer på hinanden, men det er også vigtigt, at vi holder os i gang i denne tid, siger TIK Løbernes formand, Finn Andersen. 

Deltagerne skal stadig tilmelde sig løbet, tage tid på deres løb og indrapportere tiden. Alle tiderne vil som sædvanlig blive offentliggjort på TIK Løbernes hjemmeside.

Læs også Myndigheder stopper for motionsløb i Frederiksberg Have

Som noget nyt vil det ikke være muligt at sætte officielle tider eller rekorder ved aprilløbet, ligesom at der heller ikke uddeles præmier.

Til gengæld er der helt ekstraordinært oprettet en 5 kilometers gå-rute, som man også kan tilmelde sig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik