Myndigheder stopper for motionsløb i Frederiksberg Have

For at mindske risikoen for corona-smitte er styrelse, kommune og politiet blevet enige om at stoppe for motionsløb i Frederiksberg Have.

Motionsløbere på Frederiksberg og i København skal fra i dag springe Frederiksberg Have over, når benene skal luftes.

Det har Slots- og Kulturstyrelsen besluttet sammen med Frederiksberg Kommune og Københavns Politi som endnu et tiltag for at dæmme op for smitte med covid-19.

Det sker på baggrund af det store antal gæster i Frederiksberg Have, som skal have mulighed for at gå en tur og samtidig uden problemer kunne overholde myndighedernes anvisninger om at holde to meters afstand til hinanden.

Løbere skal over i Søndermarken

I stedet henvises løberne til Søndermarken, hvor der er mere plads til løb, leg og motion, oplyser slotshavechef Niels Mellergaard fra Slots- og Kulturstyrelsen.

- Vi oplever i disse tider, at rigtig mange frederiksbergere og københavnere har stor glæde af at benytte det grønne frirum, som Frederiksberg Have er. Men vi kan også konstatere, at det øgede pres her og nu ikke er foreneligt med de mange motionsløbere på de smalle stier, for vi skal alle følge myndighedernes anvisninger om at holde to meters afstand til hinanden.

- Derfor skal motionsløbere fra i dag benytte Søndermarken til løbeturen, hvor der er langt bredere stier og mere plads til fysisk aktivitet. For at sikre at der bliver gode forhold for både gående og motionsløbere i Søndermarken, indfører vi samtidig ensretning på løberuten, og det gælder for alle havens gæster, siger Niels Mellergaard.

Sætter skilte op - og laver ensretning

Slots- og Kulturstyrelsen har sat skilte op ved alle indgange til Frederiksberg Have, og i løbet af fredagen vil havens vagter sammen med parkeringsvagter fra Frederiksberg Kommune oplyse gæsterne i haven om det nye tiltag.

Der er samtidig også sat skilte op i Søndermarken, der gør opmærksom på ensretning på løberuten, så både motionsløbere og gående kan passere hinanden med passende afstand. Ensretning gælder for alle besøgende i Søndermarken.

Sådan er det tilladt at løbe rundt i Søndermarken den kommende tid.
Sådan er det tilladt at løbe rundt i Søndermarken den kommende tid.
Foto: Slots- og Kulturstyrelsen

På Frederiksberg Rådhus er der et stort fokus på at skabe tryghed for borgerne i de offentlige haver og parker, og borgmester Simon Aggesen (K) mener derfor, at tiltaget giver god mening at indføre.

- Jeg kan godt forstå, at frederiksbergerne har lyst til at komme ud i den friske luft og nyde parkerne i denne tid. Men det skal være på en sikker måde, hvor alle føler sig trygge, og desværre har de seneste ugers trængsel skabt utryghed. Derfor giver det god mening, at Frederiksberg Have forbeholdes dem, der går en stilfærdig tur, mens løberne fremover kan benytte Søndermarken, der dog nu bliver ensrettet, siger Simon Aggesen.