Ny corona-regel i København: Gåtur om søerne bliver ensrettet

Efter ønske fra Københavns Politi ensrettes fodgængertrafikken rundt om søerne for at mindske smittefaren.

I den kommende tid er det kun tilladt at bruge grusstierne ved søerne i København, når man bevæger sig med urets retning. Foto: Philip Davali - Ritzau Scanpix

I den kommende tid er det kun tilladt at bruge grusstierne ved søerne i København, når man går med urets retning. Foto: Jens Dresling - Ritzau Scanpix

1 af 2

For at undgå at for mange mennesker stimler sammen og skaber forøget smittefare, har Københavns Kommune indført ensretning for fodgængertrafikken rundt om de populære søer i København, som er Peblingesø, Sortedamssø og Sankt Jørgens Sø.

Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Læs også Hvad gør coronavirus ved kroppen, og hvorfor kan den blive dødelig?

Dermed er det i den kommende tid kun tilladt at bruge grusstierne, når man går med urets retning.

For at sikre at anvisningerne bliver fulgt vil kommunens medarbejdere være til stede for at vejlede københavnere, som er ude for at få frisk luft og nyde byen.

ARKIVFOTO: I den kommende tid er det kun tilladt at bruge grusstierne ved søerne i København, når man går med urets retning. Foto: Jens Dresling - Ritzau Scanpix

For at minde københavnere og gæster på sundhedsmyndighedernes anbefalinger sætter Københavns Kommune i weekenden skilte op relevante steder, hvor københavnerne typisk har tendens til at samle sig i større grupper end ti personer.

Derfor vil man møde skilte langs søerne i København og særligt omkring Dronning Louises Bro, som er et yndet sted at nyde både weekend og solstråler. Det samme gælder for parker som for eksempel Kongens Have, Amager Strandpark og havneparken på Islands Brygge.

Et af de nye skilte, der netop er sat op ved søerne i København. Foto: Philip Davali - Ritzau Scanpix

- Vi er i en ekstraordinær og alvorlig situation, og derfor er der brug for, at alle tager ansvar. I denne tid er det op til hver enkelt at sørge for, at antallet af smittede ikke eskalerer, og som kommune har vi også et ansvar for at minde folk om de forholdsregler, sundhedsmyndighederne kommer med. Ved at stå sammen på afstand kan vi forhåbentlig få knækket smittekurven, så vi hurtigere kommer tilbage til dét København, vi kender, siger vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen Jon Pape.

Læs også Datters rørende brev til corona-ramt far i respirator: ”Du kan klare den forbandede virus"

- Vi opfordrer til, at alle udviser samfundssind og finder nye steder at nyde byen på egen hånd. København har masser af skjulte perler og gode muligheder for at være udendørs, uden at vi kommer hinanden for nær, siger Jon Pape.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik