Spejderleder misbrugte børn på spejderlejre

Advokat er ikke tilfreds med fængselsdom i sag om krænkede børn. - Min klient ønskede behandling, lyder det.

Arkivbillede Foto: Scanpix

En 35-årig mand får et år og tre måneders ubetinget fængsel efter at have krænket en flok små drenge, som han var spejderleder for.

Det skriver Ritzau.

Manden er dømt for blufærdighedskrænkelse i ti tilfælde og anden kønslig omgang end samleje i tre. Børnene er i alderen fem til 12 år.

Men hverken manden eller hans forsvarer er tilfredse med dommen, der faldt ved Retten i Hillerød torsdag.

- Jeg synes, det var meget ærgerligt. Min klient havde et inderligt ønske om at modtage en behandlingsdom i stedet for, og det var uanset, om det skulle tage flere år, siger Jan Aarup til Ritzau.

Ifølge forsvareren er retspraksis, at man ofte bliver løsladt efter 10 måneder, når man får tildelt 15 måneders ubetinget fængsel, som hans klient gør.

- Da han (den 35-årige red.) har siddet varetægtsfængslet i otte måneder, så bliver han jo nærmest løsladt om to måneder. Det, synes jeg, er uheldigt, siger Jan Aarup, der sammen med sin klient vil anke dommen. 

Læs også Ung kvinde advarer: Fupmager stjæler min husleje

Fandt nøgenfotos på telefon

Der gik tre år, før en flok drenge fortalte om de seksuelle overgreb, som deres spejderleder udsatte dem for.

Men i oktober sidste år fortalte en dreng ifølge Ekstra Bladet sine forældre, hvad der var foregået. Derefter rullede sagen, og flere drenge stod frem og fortale om deres oplevelser.

Efter at politiet havde talt med drengene, blev den 35-årige anholdt. På hans mobiltelefon fandt man nøgenfotos af seks af drengene.

På den baggrund valgte retten også at dømme ham for besiddelse af børneporno.

Ifølge Ekstra Bladet har manden tidligere erkendt forholdene om billederne, men har benægtet at have udsat dem for fysiske overgreb.

Anklager Nathalie Ghiorzi Elias fra Nordsjællands Politi, mener modsat forsvareren ikke, at manden stod til en behandlingsdom.

- Jeg er tilfreds med dommen. Bortset fra et enkelt forhold, er der taget højde for det, jeg fremlagde i min procedure, siger hun. 

Læs også Mand så live-overgreb mod børn på nettet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik