Trods 1.115 høringssvar: Flertal vil bakke op om nyt stadion

Politikerne tager stilling til lokalplanen om FC Helsingørs nye hjemmebane tirsdag.

Det er ikke hver dag, at en kommune modtager 1.115 høringssvar.

Men det er, hvad der er kommet ind under høringsfasen om lokalplanen for Helsingørs nye stadion. Foreningen ”Nyt Station på Nordre Strandvej” står bag de 1.106 af høringssvarene, mens resten er fra blandt andet naboer, idrætsforeninger og Danmarks Naturfredningsforening. 

Det fremgår af dagsordenen til mødet i Helsingørs teknik-, miljø- og klimaudvalg, der allerede tirsdag skal behandle en lokalplan med nogle justeringer. Det handler blandt andet om at begrænse træningen til tidsrummet 7-22 og at sørge for tilstrækkelig cykelparkering ved stadion.

Venstre: Vi har brug for nyt stadion

Formanden for udvalget, tidligere borgmester Johannes Hecht-Nielsen, Venstre, vurderer, at lokalplanen vil blive vedtaget med et bredt flertal. Det eneste parti, der ikke vil bakke op om byggeriet er Enhedslisten.

- Vi har brug for et nyt stadion. Vi har behov for nogle nye faciliteter. Det er nogle voldsomme krav, DBU stiller. Men det er jo sådan det er, siger Johannes Hecht-Nielsen til TV 2 Lorry.

Noget af det, der virkelig har fået sindene i kog er placeringen af det nye stadion og transportforholdene. Her har Venstre ønsket en anden placering af stadionet mellem Kvistgård og Espergærde tæt på motorvejen – men det var der ikke flertal for, og det tog partiet bestik af.

quote Jeg håber selvfølgelig, vi kan nå det inden for tidsrammen, men jeg kan godt frygte, at vi kommer hen i 2019 før vi kan indvie det nye stadion

Johannes Hecht-Nielsen, formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget, Helsingør, Venstre

Frygter forsinkelse

Planen er, at det nye stadion, der får plads til 4.000 tilskuere og kommer til at koste 57 millioner kroner, skal stå færdig i marts 2018, men den plan kan godt skride, vurderer Johannes Hecht-Nielsen.

- Der er nogle yderligere krav til superligastadioner, som gør, at vi skal revurdere projektet. Jeg håber selvfølgelig, vi kan nå det inden for tidsrammen, men jeg kan godt frygte, at vi kommer hen i 2019 før vi kan indvie det nye stadion, siger han.

Indtil da må FC Helsingør formentlig spille på et andet stadion. Det nuværende er kun godkendt til 2. division, og normalt giver DBU kun dispensation til at spille Superliga-fodbold på stadioner, der er godkendt til 1. division.

Lokalplanen skal vedtages endeligt på Helsingør Byråds møde den 19. juni. 

Borgerne i Helsingør er meget opatagede af byggeriet af et nyt stadion. Kommunen har fået over 100 høringssvar

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik