Nøjsomhed er stadig en ghetto – problemerne stikker dybt, siger borgmester

Helsingørs borgmester er på ingen måde overrasket over, at Nøjsomhed fortsat ligger på ghettolisten. Hun frygter, at området vil ende som et såkaldt hårdt ghettoområde.

Søndag blev den såkaldte ghettoliste offentliggjort for tiende år i træk.

Der er 28 boligområder på den nye liste, oplyser Transport- og Boligministeriet. Det er et område mindre end sidste år.

Et af de områder, som igen i år opfylder ghettokriterierne, er Nøjsomhed, som består af boligbyggeriet på Nordvej og Sydvej i Helsingør.

Det har efterfølgende fået Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, til tasterne på Facebook.

- Jeg er på ingen måde overrasket, for problemerne i området stikker dybt - så dybt, at Nøjsomhed igen i år slår ud på alle fire ghettokriterier udover kriteriet om en beboersammensætning, hvor mere end halvdelen er indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige land, skriver Benedikte Kiær i et Facebook-opslag.

Frygter hårdt ghetto-stempel

Nøjsomhed er i gruppe med to andre af de 28 ghettoområder i Danmark, som opfylder alle ghettokriterier. Sidste år var der fire områder, i år er der tale om tre.

Nøjsomhed i Helsingør opfylder alle fire kriterier på ghettolisten.
Nøjsomhed i Helsingør opfylder alle fire kriterier på ghettolisten.
Foto: TV 2 Lorry

- Vi har nu kun godt et år til at få løst udfordringerne og komme af listen. Ellers vil Nøjsomhed blive kategoriseret som en hård ghetto og det har alvorlige konsekvenser, lyder det fra Benedikte Kiær.

De områder, der er på listen over hårde ghettoer, skal de kommende år rive almene boliger ned, frasælge dem eller omdanne dem til eksempelvis ældreboliger eller ungdomsboliger. Et boligområde er en "hård ghetto", hvis det er på listen fem år i træk.

- Enhver kan se, at vi har travlt - og derfor er det så ærgerligt, at beboerne i torsdags stemte nej til helhedsplanen, som ville løse udfordringerne og få Nøjsomhed af ghettolisten. En ambitiøs plan, der også vil betyde, at vi i Helsingør får efterspurgte tilgængelighedsboliger, skriver Benedikte Kiær.

FAKTA: Sådan kommer boligområder på ghettolisten