700 elever vender tilbage til Hellebækskolen: Sådan kommer det til at foregå

Onsdag vender landets børn tilbage i skole. Og det kræver en del forberedelse, når man samtidig skal forsøge at holde coronasmitten nede.

På Hellebækskolen i Ålsgårde er de godt i gang med at gøre klar til onsdag, hvor skolens elever vender tilbage til klasselokalerne.

Og det kræver en del forberedelse, når knap 700 elever igen skal indtage matriklen.

 Det fortæller Thomas Horn, der er skoleleder på Hellebækskolen.

- Vi har skrevet ud til alle forældre og elever, at de kan hente en hjemmetest, så alle er nytestede, når de møder på onsdag.

Sprit, test og afstand

Hjemmetest er dog langt fra det eneste, der er behov for. Også de to andre kendinge - test og afstand - er tilbage.

For at begrænse eventuelt smittespredning holder skolen desuden også de enkelte klasser for sig selv i klasseværelserne. Det sker dog med en enkel undtagelse - nemlig når det gælder fagopdelt undervisning som for eksempel valgfrit sprog.

- Vores børn har manglet fagundervisning i alt for lang tid, så vi bliver nødt til at vende tilbage til det de kender og har brug for. 

Professor forventer flere smittede

Selvom de på Hellebækskolen forsøger at gøre, hvad de kan for at holde smitten nede, så forventer Jens Lundgren, der er professor i infektionssygdomme ved Rigshospitalet, at smitten vil stige, når skolerne igen åbner.

Alligevel bakker han op om beslutningen om at sende børnene tilbage i skole.

- Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om, at der kommer lidt mere smitte af det, men det skal så vejes op imod, at det har nogle store negative konsekvenser, at de er derhjemme, siger Jens Lundgren til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Jeg tror, man skal prøve at gøre sig rigtig store anstrengelser for at reducere risikoen for at skolerne bliver til et område, hvor der kommer rigtig meget smitte. Men helt at undgå det, det, tror jeg ikke, kan lade sig gøre.

I dag klokken 10 holder Børne- og Undervisningsministeriet pressemøde om "rammerne for børnenes tilbagevenden til skole", lyder det i en pressemeddelelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik