Populær musikfestival er optimistiske: "Det bliver den bedste udgave nogensinde"

Sundhedsministeriet er i gang med at udvikle et vaccinepas, som skal være klar i starten af 2021, og på baggrund af den nyhed jubler arrangørerne af den populære musikfestival ’Musik i Lejet’.

Musik i Lejet vender med al sandsynlighed tilbage i år, lyder det optimistisk fra festival-arrangøren, som i høj grad knytter håbet, at regeringen snart er klar med det såkaldte vaccinepas.

quote Vi er kommet endnu et stort skridt tættere på at kunne afholde festival til sommer

Peter Maarbjerg, Musik i Lejets formand

Et vaccinepas er til personer, der er blevet vaccineret. Det kan være relevant at kunne bevise, for eksempel hvis man skal ud at rejse. Men det åbner altså også muligheden for at gennemføre større events som musikfestivaler i løbet af det næste år.

Hos Musik i Lejet er der høje forventninger til årets udgave af festivalen gennemføres som planlagt den 22. til 24. juli i nordsjællandske Tisvildeleje.

- Vi er kommet endnu et stort skridt tættere på at kunne afholde festival til sommer. Covid-19 bliver sandsynligvis en del af virkeligheden et stykke tid endnu, derfor er vaccinepasset et afgørende værktøj i arbejdet for at skabe sikre rammer på landets sommerfestivaler i 2021, herunder Musik i Lejet. siger Musik i Lejets formand, Peter Maarbjerg, i en pressemeddelelse.

Gæsternes sikkerhed har førsteprioritet

Lige nu arbejder Sundheds- og ældreministeriet på det såkaldte vaccinepas, som dokumenterer modtagelse af vaccine. Vaccinepasset kan dermed være fundament for at deltage i festivaler, hoppe på et fly eller andre arrangementer.

I takt med at flere og flere vaccineres, vil det være afgørende at kunne fremvise dokumentation, så der inden for områder, hvor der er mange mennesker til stede, kan skabes størst mulig sikkerhed og undgå smittespredning af covid-19.

quote Der er stadig lang tid til festivalen, så vi er helt parate til at efterleve gældende krav til hygiejne og eventuelle afstande, for gæsternes sikkerhed har førsteprioritet

Peter Maarbjerg, Musik i Lejets formand

Og så er det en vej til at skabe en mere normaliseret hverdag, som man kendte før coronaens indtog.

Fest, glæde og god musik, som vi har været vant til tidligere,  kan forhåbentlig vende tilbage her i 2021.
Fest, glæde og god musik, som vi har været vant til tidligere, kan forhåbentlig vende tilbage her i 2021.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

- Vaccinen er jo et kæmpe fremskridt for vores festival forberedelser. Samtidig er vaccinepasset med til at give os en tro på at forholdene på festivalen, bliver med de samme gode og trygge rammer, som vi kender fra tidligere år. Samme tidspunkt og samme antal deltagere, siger Peter Maarbjerg.

- Det er klart at der vil være en række krav, som der skal overholdes. Der er stadig lang tid til festivalen, så vi er helt parate til at efterleve gældende krav til hygiejne og eventuelle afstande, for gæsternes sikkerhed har førsteprioritet.

De første navne på plakaten

Musik i Lejet plejer at tiltrække mere end 10.000 gæster, og de senere år har der været rift om billetterne til festivalen i den nordsjællandske sommerby, som strækker sig over tre dage og normalt har mere end 40 kunstnere på plakaten.

- Lige nu er vi blot meget optimistiske i forhold til en planmæssig afvikling af Musik i Lejet med udsigten til at vaccinen udbredes og vaccinepasset tages i brug, siger Peter Maarbjerg, som glæder sig til at præsentere det, han forventer bliver den bedste udgave af Musik i Lejet nogensinde.

Festivalen har indtil videre offentliggjort Tessa, Benjamin Hav, Lord Siva og Calby.


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival

Her kan du komme på festival trods corona-restriktioner

copenhagen historic grand prix

Trods aflysninger på stribe: Motorløb i København gennemfører historisk grandprix

20190918-113643-L-1920x1279we

playJubel på Det Kongelige Teater: Nu skal 70.000 tilskuere endelig se Hobbitten

befrielsesdagen webdok

Først befrielsen. Så jubelrusen. Og så hævnen

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere