Nu er der et konkret løsningsforslag til beskyttelse af Nordkysten

I morgen præsenterer to kommuner, hvordan de vil sikre Nordkysten, og du kan være med.

Siden 2014 har Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommuner i fællesskab arbejdet på at få sikret Nordkysten - de kalder projektet "Nordkystens Fremtid". Nordkysten er nemlig under hårdt pres, når bølgerne går højt under stormvejr.

I morgen præsenterer to af de tre kommuner så et konkret løsningsforslag på et orienteringsmøde i henholdsvis Gilleleje og Hundested.

Løsningsforslaget handler om, hvordan det er muligt at beskytte kysten med en kombination af såkaldt "hård kystbeskyttelse" i form af skråningsbeskyttelse, bølgebrydere og høfder samt såkaldt "strandfodrig", hvor man fylder sand, grus og ral på strandene. Det skriver Gribskov Kommune i en pressemeddelelse.

Blot en fase i en stor proces

Forslaget kommer på baggrund af en stor teknisk undersøgelse, som rådgivergruppen Niras, DHI samt Hasløv og Kjærsgaard har udarbejdet gennem det sidste år. De har været hele kysten igennem for at analysere, hvordan dybderne ser ud, hvordan materialet langs kysten er og meget mere.

Men forslaget er blot en fase i en større proces. Forslaget skal først drøftes politisk og blandt lodsejere, før det kan blive en realitet.

På orienteringsmødet i Gribskov vil både borgmester Anders Gerner Frost (NytGribskov), viceborgmester Bo Jul Nielsen (S) og formand for Miljø, Klima og Kyst i Gribskov Kommune Michael Hemming Nielsen være til stede, og de er ikke de eneste:

- Det er et stort projekt, som betyder noget for mange. Derfor har vi eksperterne fra rådgivergruppen med til orienteringsmødet, så borgerne kan stille spørgsmål, siger Anders Gerner Frost i pressemeddelelsen.

Alle er velkomne til mødet uanset tilmelding, men der er allerede cirka 200, der har tilmeldt sig.

Orienteringsmøder i de tre kommuner:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Døde dyr_25-01-2021_14-00___ngsi

"Tag billeder og skriv": Efterlyser døde sæler og marsvin

Alfaen af Mogens Trolle, Danmark

Dansk naturfotograf vandt kæmpepris i efteråret - nu kan han vinde endnu en

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

ræv

Naturfænomen på Amager Fælled lyder, som om der er blevet begået et mord

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere