Borgmestre i Nordsjælland kæmper videre for kysthjælp

Jyske kommuner modtager millioner i støtte til kystsikring, men der ingen hjælp til Nordsjælland. Derfor kalder tre borgmestre nu ministeren til møde

 

quote Der er masser af værdier langs den sjællandske nordkyst også, og jeg har endnu til gode at høre, hvad det er for særlige statslige interesser, der er i Vestjylland, som ikke også er til stede her

Steen Hasselriis

Borgmestrene fra Halsnæs, Gribskov og Helsingør Kommune inviterer nu miljø- og fødevarerminster Esben Lunde Larsen til møde snarest muligt. Det sker efter, at ministeren i går afviste at give statsstøtte til kystbeskyttelsen i Nordsjælland. 

Hvorfor, sjællænderne ikke skal have en håndsrækning, har borgmestrene svært ved at forstå. 

En rapport fra Miljø- og Fødevarerministeriet viser nemlig, at kyststrækningen i nordsjælland er lige så truet af sammenstyrtning på grund af vind og vejr, som den jyske kyststrækning er. 

- Der er masser af værdier langs den sjællandske nordkyst også, og jeg har endnu til gode at høre, hvad det er for særlige statslige interesser, der er i Vestjylland, som ikke også er til stede her, siger borgmesteren i Halsnæs, Steen Hasselriis (V).
 

Borgmestrene i Nordsjælland mener ikke, at grundejerne har råd til at betale regningen selv, hvis kyster og bygnigner skal bevares. 

Da det ikke er lykkedes at komme i ministerens lommer, vil de derfor foreslå en alternativ løsning, der i sin enkelthed går ud på, at strandvejsbeboere i fremtiden skal have mulighed for at tage et billigt lån fra en fælles fond, der skal oprettes til formålet. 

Det har ikke været muligt for Lorrys redaktion at få fat i ministeren, da han er på vej til USA. Det har derfor ikke været muligt at få svar på, hvorfor støtten kun skal gå til Jyllands kyster, eller hvad ministeren tænker om de alternative billige lån til grundejere. 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere