Brandfrygt giver travlhed hos politiet: "Tænk jer nu om"

Nordsjællands Politi har flere gange i det forgangne døgn måtte rykke ud og indskærpe over for folk, at det stadig er forbudt at tænde bål i det fri.

En ung mand kendte tilsyneladende ikke til afbrændningsforbuddet, men det gjorde hans naboer, og derfor blev der slået alarm, da flammerne fra et havebål stod flere meter op i luften lørdag klokken 12.55 i et sommerhusområde i Gilleleje i Gribskov. Brandvæsnet fik slukket bålet. Foto: Local Eyes

Flere steder i Nordsjælland er det tilsyneladende ikke feset helt ind på lystavlen hos folk, at der stadig er afbrændningsforbud.

I løbet af det seneste døgn har Nordsjællands Politi således modtaget ti anmeldelser om ild i det fri, fortæller vagtchef Erik Skriver til TV 2 Lorry.

- Folk skal tænke sig om. Rigtig godt om. For det er mere tørt, end man mange går og tror, siger han og henviser til, at der så sent som i går opstod en større markbrand ved Ølstykke, som man formoder skyldtes en gnist fra en mejetærsker, der havde ramt en sten.

Politi og brandvæsen rykkede lørdag ud til en markbrand ved Ølstykke.  Foto: Local Eyes

Heldigvis lykkedes det brandfolkene at få branden slukket, inden den spredte sig til noget nærliggende bebyggelse. Men episoden viser, hvor lidt der skal til for, at det kan gå galt, fortæller vagtchefen. 

Læs også Stor markbrand: Flere brandstationer rykkede ud

Hold dig opdateret på kommunens hjemmeside

I forbindelse med de mange anmeldelser, der er tikket ind hos politiet i det forgangne døgn, har man flere gange rykket ud og indskærpet over for folk, at det fortsat ikke er lovligt at tænde bål. Man har dog undgået at give bøder, fortæller Erik Skriver

- Folk har meget hurtigt efterkommet vores anmodninger og slukket bålet, siger han.

Han opfordrer borgere til at tjekke deres kommunes hjemmeside. Her fremgår det nemlig, hvad man må og ikke må, når der er afbrændingsforbud.

På den måde sparer man også politiet for en masse tid og ressourcer.

- Vi har også fået en del henvendelser fra folk, der er bekymret for, at naboen har tændt op i grillen. Det må man godt, så længe det er på egen grund og foregår på et sikkert underlag, siger Erik Skriver.

Læs også Brandvæsen får mange grill-spørgsmål i tørken

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik