Aflyst festival sender radio med kendte stemmer i hele uge 29

Musik i Lejet og Mikael Bertelsen laver sommerferie-radio i Tisvilde.

Arkivfoto fra Musik i Lejet i 2017. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Musik i Lejet aflyste i marts årets festival på grund af coronavirussens begrænsninger.

Siden har tankerne kredset om muligheden for at lave et alternativ til festivalen. Og Radio Lejet er endt med at blive svaret.

Direkte fra Tisvildeleje sender Radio Lejet i uge 29 og ambitionen er at skabe sommerens lydtapet til feriefolket, skriver folkene bag radioen i en pressemeddelelse.

Vi glæder os til at være soundtracket til sommerferiefolket, der mere end nogensinde opholder sig inden for landets grænser

Musik i Lejets bestyrelsesformand, Peter Maarbjerg

Radioens værter bliver den kendte radio- og tv-personlighed Mikael Bertelsen, som senest var programchef på den nu hedengagne radiokanal Radio24syv.

Mikael Bertelsen er tidligere programchef på Radio24syv. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Han vil blive akkompagneret af forfatteren Martin Kongstad, der har en fortid som både dj, musiker og musikjournalist.

De to værter vil have hver deres eget program, hvor de vil levere uforudsigelig og helt lokal Tisvilderadio. Byens folk, omgivelser og aktiviteter bliver omdrejningspunkt for sendefladen.

Martin Kongstad debuterede som skønlitterær forfatter i 2009 med novellesamlingen 'Han danser på sin søns grav', som kort tid efter udgivelsen modtog Danske Banks Debutantpris. I 2013 udgav han bogen 'Fryser jeg'. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Havekoncerter og dj-sets

Men også musik og festivalens fællesskaber spiller en væsentlig rolle, hvor både havekoncerter med Alex Vargas, Nicklas Sahl, Dopha, samt dj-sæt fra fremtrædende artister Phlake, Benjamnin Hav o.a. Ambitionen er at lave et satirisk, legende og musikalsk radio-højdepunkt for sommeren 2020.

Læs også Musik i Lejet melder alt udsolgt til 2021

- Radio Lejet er en kæmpe mulighed for at alligevel skabe mindeværdige stunder i Tisvildelejes omgivelser og samtidig bringe Musik i Lejet hjem til de mange festivalgæster, naboer og frivillige, der ellers havde set frem til sommerens festival, siger Musik i Lejets bestyrelsesformand, Peter Maarbjerg, i pressemeddelelsen. 

- Samtidig mener vi, at det er utrolig vigtigt at holde os aktuelle i en situation, hvor fælles oplevelser kræver nytænkning. Vi glæder os til at være soundtracket til sommerferiefolket, der mere end nogensinde opholder sig inden for landets grænser, lyder fra festivalens bestyrelsesformand.

Lokal-radioen sendes på FM 99,0 hele uge 29, mandag - søndag samt digitalt via Musik i Lejets app og hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?