Vestegns-kommune indtager kedelig corona-førsteplads

Glostrup har flest corona-smittede borgere målt på indbyggertal, og flere andre vestegns-kommuner følger trop.

Glostrup er nu den kommune i landet, der har det højeste antal smittede med coronavirus per 100.000 indbyggere.

Tidligere har det været København og de nordsjællandske kommuner, der var hårdest ramt.

Men nu viser tal fra Statens Serum Institut, at smitten i høj grad er rykket til Vestegnen.

Her ligger de fem kommuner i landet med flest smittede per 100.000 indbyggere. Udover Glostrup drejer det sig om kommunerne Vallensbæk, Ishøj, Hvidovre og Albertslund.

For Glostrups vedkommende er der registreret 129 tilfælde med Covid-19, men med et indbyggertal på 22.615 svarer det til 570 smittede per 100.000 indbyggere, og det er landsrekord.

Borgmester ærgrer sig

- Det er jo ikke en rekord, vi ligefrem har forsøgt at gå efter. Så det er jeg da ked af på vores borgeres vegne, siger Glostrups borgmester, John Engelhardt (V), til TV 2 Lorry.

Borgmester John Engelhardt ærgrer sig over den kedelige corona-statistik.
Borgmester John Engelhardt ærgrer sig over den kedelige corona-statistik.
Foto: TV 2 Lorry

John Engelhardt mener, at årsagen til det høje antal smittede i kommunen skyldes en kombination af en række forskellige faktorer.

- Vi bor rigtigt tæt på vestegnen og har mange forskellige etniciteter, som har forskellige kulturer og mødes på forskellige leder og kanter. Og så har vi en sundhedsprofil, som bestemt også kan være skræmmende. 49 procent af vores befolkning har en kronisk sygdom, siger  han.

Borgmesteren håber, at den høje smitteforekomst på den københavnske vestegn vil give anledning til yderligere forskning.

- Det ville være rart, hvis der var nogen, der forskede i det her, og som prøver at samkøre de enkelte registre og foretage undersøgelser ude i samfundet, der gør, at vi fremadrettet bliver bedre til at forebygge det her en anden gang, siger John Engelhardt.

Disse fem kommuner har flest smittede per 100.000 indbyggere