Ni personer med coroanavirus er døde på plejehjem i Vallensbæk

I alt har 17 beboere været smittet med coronavirus på plejehjemmet Højstruphave.

Plejehjemmet Højstruphave i Vallensbæk har siden midten af marts været særdeles hårdt ramt af coronavirus. 

Plejehjemmet har 36 boliger, og i alt 17 beboere har været smittet med coronavirus - og ni af dem er døde. 

Det oplyser Vallensbæk Kommune i en pressemeddelelse mandag eftermiddag. 

Borgmester Henrik Rasmussen (K) siger, at hele kommunen er berørt af omstændighederne.

- Det har været en hård og trist periode på Højstruphave, og vi er alle - medarbejdere og forvaltning - dybt påvirkede af situationen, siger Henrik Rasmussen i pressemeddelelsen. 

I Region Hovedstaden er koncentrationen af coronavirus størst, og Højstruphave i Vallensbæk er ikke det eneste plejehjem i TV 2 Lorrys sendeområde, hvor smitten har spredt sig og kostet adskillige menneskeliv.

12 beboere på det store plejecenter Sølund i København er således døde med coronavirus, mens fire personer er døde på plejehjemmet Bavne Ager i Gilleleje. 

Modbydelig virus

Borgmester Henrik Rasmussen siger til TV 2 Lorry, at man har gjort alt, hvad man kunne for at undgå smitte. 

- Det er en sygdom, som ingen i verden kan styre. Siden første tilfælde har vi gjort, hvad vi kunne for at isolere de smittede fra de ikke smittede. Vi har i samarbejde med personale og pårørende sat værnemidler op og gjort alle de ting, som kan give kontrol med smitten og eliminere den, siger Henrik Rasmussen.

15 af de 17 smittetilfælde blev diagnosticeret i sidste halvdel af marts måned, mens der har været to smittetilfælde i april. Aktuelt er der en beboer med coronavirus. 

I pressemeddelelsen skriver Vallensbæk Kommune: 

“I forhold til den hverdag og de omgangsformer, som tidligere var en del af hverdagen på Højstruphave, tog smittespredningen fart.”

Henrik Rasmussen, har I været gode nok til at undgå den her smitte tidligt i forløbet?

- Vi var nogle af de allerførste, der blev ramt i starten af marts. Vi har været uheldige. Og det er jo en modbydelig virus, der spreder sig, når først smitten har været inde i huset.

- Vi har holdt krisemøde hver dag. I hverdage og i weekenderne. Vi er trådt sammen og har drøftet situationen for den enkelte smittede person. Vi har været i dialog med regionen. Vi har været så påpasselige på plejecenteret, siger Henrik Rasmussen.

En værdig død

De fleste patienter af de døde har tilbragt den sidste tid på hospitalet, mens nogle få er kommet hjem på plejehjemmet i den sidste tid. 

- For nogle terminale beboere har vi forsøgt at gøre det så værdigt og godt som muligt, sådan at beboeren har kunne være sammen med pårørende. Det har vi indrettet en helt særlig stue til, siger borgmesteren.

En anden del af plejecentret er også bygget om, således at de beboere, der ikke længere krævede behandling på hospitalet kunne komme tilbage på plejecentret i en såkaldt sluseenhed, som skal sikre at smitten ikke spreder sig. 

Alle beboere er fortsat isoleret på egne værelser, ligesom der har været besøgsforbud siden midten af marts. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Coronatest

Restriktioner forlænget: Corona udskyder skoleåbning i Ishøj

80_percent

playRegion H. efter generalprøve på massevaccination: "Det er gået over al forventning"

vaccine

Danskere vaccineres efter først til mølle-system: - Det er et kapløb

Vallensbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere