Transportudvalg indkalder DSB til møde i sag om lukning af S-togstation

Transportudvalget på Christiansborg har tirsdag indkaldt DSB til møde for at få en forklaring på, hvorfor de har planer om at lukke Skovbrynet Station.

I midten af januar kunne vi på TV 2 Lorry fortælle, at DSB har planer om at lukke Skovbrynet Station. Siden da har borgere, politikere og organisationer forsøgt at kæmpe imod.

Tirsdag indkaldte formanden for Transportudvalget på Christiansborg DSB til et møde, for at statsvirksomheden kunne komme med en forklaring til udvalgsmedlemmerne.

- DSB er lydhøre overfor de argumenter, der er på bordet. Jeg oplever også, at de faktisk er inde i en fase, hvor de også vil overveje, om der kan være andre løsninger end at lukke Skovbrynet Station, siger Jeppe Bruus, formand for Transportudvalget fra Socialdemokratiet til TV 2 Lorry. 

DSB's forslag om at lukke Skovbrynet Station vil spare S-togs-pendlerne til Farum mellem ét og tre minutter, men det er ifølge kritikerne ikke særlig gavnligt i forhold til, hvor meget en stationslukning vil skade i området.

Ifølge formand for Transportudvalget Jeppe Bruus vil en lukning af stationen skade mere i forhold til, hvad få passagerer vil spare på rejsen. 
Ifølge formand for Transportudvalget Jeppe Bruus vil en lukning af stationen skade mere i forhold til, hvad få passagerer vil spare på rejsen. 
Foto: Amalie Vixø Drøscher - TV 2 Lorry

- Det er en lille station, men de, der vil opleve en besparelse, er få passagerer på strækningen mellem Skovbrynet og ud til Farum, og derfor så mener jeg, at den besparelse er for lille sammenlignet med den gevinst, der vil være ved at lukke Skovbrynet Station, siger Jeppe Bruus. 

Hos DSB vil man endnu ikke droppe forslaget, men man anerkender den store bekymring, som forslaget har medført. 

- Jeg synes, det er rigtig fint, hvis alle interessenter har en fælles forståelse af, hvad er det egentlig udfordringen, den er. Hvad er fordelene ved den køreplansændring, vi lægger op til, og hvad er udfordringerne, for så kan vi tage en diskussion om en beslutning på et fælles grundlag, siger Flemming Jensen, administrerende direktør hos DSB til TV 2 Lorry. 

Fredag den 31. januar skal DSB mødes med de indvolverede kommuner for at kigge på alternative løsninger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere