Nu indtager elbusser for alvor hovedstadsområdet

Søndag åbnede Danmarks største ladestation for elbusser.

Danmarks største ladestation til elbusser er åbnet i Bagsværd. Og den skal betjene 66 nye elbusser i Storkøbenhavn.

Det får det samlede antal elbusser på Sjælland op på 176.

De første 33 busser er leveret og vil blive sat i drift fra den 12. december. De resterende 33 busser bliver leveret i løbet af 2022.

Ladestation og busser er et skridt i retning af fuld elektrificering af busdriften i Storkøbenhavn. Københavns kommune har en målsætning om 100 procent elbus drift i år 2030. Transportminister Benny Engelbrecht Soc.dem. var med ved indvielsen.

-Fremtiden er elektrisk, vi skulle gerne sikre, at alle busser i fremtiden bliver elektriske, så det her er et rigtigt stort skridt, og så er det et fantastisk ladeanlæg vi står ved.

480 kilometer på en opladning

Busserne kan køre cirka 480 kilometer på en opladning, så skal de lade i 3 til 5 timer for at blive ladet fuldt op igen. 

Chaufførerne bliver uddannet i elbuskørsel det kræver en lidt lettere speederfod, da de accelererer hurtigere, ligesom man skal vænne sig til at styre regenerativ brems, så man får så meget ud af en opladning som mulig.

Stig Jensen er chauffør og masterdriver. Han uddanner chauffører i at få mest ud af de nye elbusser, så de ikke løber tør for strøm.

-Vi kører normalt mellem 300 og 400 kilometer på en arbejdsdag, så det er langt nok, til at busserne kan være med. Det er min fornemste opgave som masterdriver, at lære dem at køre økonomisk.

Når de 66 elbusser er i drift, sparer de hovedstadsområdet for, hvad der svarer til 40.000 personbilers co2 udledning.