Nordsjællændere taber flest penge på hussalg

Husejere i Nordsjælland har svært ved at sælge deres hus i samme prisklasse som før finanskrisen, viser ny opgørelse.

Det står værst til i Gentofte, som topper listen med et gennemsnitligt tab på 1,2 millioner kroner i hver i de handler, hvor sælger har måttet sælge for mindre, end han købte. Foto: Mads Nissen - Scanpix

Selvom det er attraktivt at bo nord for København, og boligpriserne stiger i de nordsjællandske kommuner, er det langt fra lig med, at der er en gevinst at hente ved at sælge sit hus.

Mange af de nordsjællandske husejere, der købt deres bolig lige før økonomien tog et gevaldigt dyk tilbage under finanskrisen, har således lidt markante økonomiske tab ved at sælge deres hus.

Det viser nye tal fra Boligsiden.dk,  som har sammenlignet salgspriserne på huse, der blev købt i perioden 1. juli 2006 til 30. juni 2008 og solgt igen mellem 1. juli 2016 og 30. juni i år.

Ifølge opgørelsen fra Boligsiden.dk ligger andelen af sælgere, der har tabt penge på et salg, på mellem 32 og 83 procent i alle 11 nordsjællandske kommuner.

Læs også Økonomer advarer: Frygt for boligboble i København

Værst i Gentofte

Kigger man nærmere på listen, fremgår det, at det står værst til i Gentofte, som topper listen med et gennemsnitligt tab på 1,2 millioner kroner i hver i de handler, hvor sælger har måttet sælge for mindre, end han købte.

- Der er stor efterspørgsel efter huse i netop kommunerne nord for hovedstaden, og det har presset priserne i vejret. Der er mange i de områder, der har købt på et uheldigt tidspunkt, og altså nu har svært ved at sælge i samme prisklasse. Selv om priserne i øjeblikket stiger i Nordsjælland, har priserne de fleste steder ganske enkelt ikke nået det niveau, det havde før finanskrisen, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Læs også Økonomer advarer: Frygt for boligboble i København

Det er dog ikke kun nord for København, at uheldige husejere må sælge for mindre, end de købte for i sin tid. Også flere andre sjællandske kommuner - herunder særligt de vest- og sydsjællandske - hører til blandt de områder, hvor husejere har lidt tab på deres hussalg. Det drejer sig især om Sorø, Faxe, Slagelse, Stevns og Næstved, skriver Bolgsiden.dk.  

- Huspriserne på hele Sjælland steg i midten af 00’erne, da det gik rigtig stærkt i København og omegn. Dengang var optimismen i yderområderne på Sjælland stor, og det er husejerne kommet til at betale for,  siger Birgit Daetz til Boligsiden.dk

Her er tabene størst

Gentofte - 1.198.333 kr.

Rudersdal - 742.172 kr.

Lyngby-Taarbæk - 697.500 kr.

Hørsholm - 531.818 kr.

Fredensborg - 464.211 kr

Gribskov - 447.000 kr.

Frederikssund - 442.083 kr.

Dragør - 432.000 kr.

Lejre - 409.063 kr.

Helsingør - 405.644 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik