Ny S-formand fundet i Furesø Kommune

Kendt og erfarent ansigt overtager formandsposten for Socialdemokratiet i Furesø efter forgængers tragiske død.

Socialdemokratiet i Furesø mistede i slutningen af juli deres formand i en voldsom trafikulykke.

57-årige Lisbeth Lykke Harsvik blev i sin bil påkørt bagfra af en bil med en 23-årig mand bag rattet. Hendes bil endte i et vejtræ, og hun mistede livet, mens hendes mand, der var passager i bilen, blev hårdt kvæstet.

Den 23-årige mand, der førte bilen, som ramte bilen med ægteparret, kom ikke selv til skade, men han blev efterfølgende sigtet for spirituskørsel og uagtsomt manddrab.

Siden dødsulykken har Socialdemokratiets partiforening i Furesø manglet en formand. 

Men nu er afløseren fundet.

Dødsulykken skete på Hillerødmotorvejen nær Allerød.
Dødsulykken skete på Hillerødmotorvejen nær Allerød.
Foto: Presse-fotos.dk

Kendt og erfarent ansigt

I en pressemeddelelse udsendt af partiforeningen søndag oplyses det, at Bjarne Zetterström er blevet valgt til at overtage formandsstafetten.

Bjarne Zetterström er i forvejen et kendt ansigt i lokalpolitik i Furesø. Han har således tidligere været formand for partiforeningen i perioden fra 2001 til 2014, hvilket er den periode, hvor Socialdemokratiet i Furesø blev borgmesterparti.

Ved kommunesammenlægningen i 2007 var Bjarne Zetterström aktiv i samenlægningen af de to partiforeninger i Værløse og Farum, og efterfølgende fik Socialdemokratiet succes med Ole Bondo som borgmesterkandidat.

quote Der er brug for, at vi nu samler alle kræfter frem imod kommunalvalget næste år

Bjarne Zetterström, nyvalgt formand for Socialdemokratiet Furesø

Berørt over forgængers skæbne

I 2014 trak Bjarne Zetterström sig tilbage fra bestyrelsen og formandsposten, og som førnævnt er der en særlig tragisk baggrund for, at han nu igen påtager sig rollen.

- Der er brug for, at vi nu samler alle kræfter frem imod kommunalvalget næste år, siger Bjarne Zetterström i pressemeddelelsen, hvor han også sætter ord på sin afdøde forgænger.

- Lisbeth Harsvik var en god og samlende person, som evnede at kombinere sit politiske talent med gode organisatoriske evner, og samtidig havde hun også evnen til at sprede godt humør. Det er også en vigtig egenskab i politik, siger han i partiets pressemeddelelse.

Den nyvalgte formand er arbejdsmæssigt aktivt engageret i den almene boligsektor som chefkonsulent i BL-Danmark Almene Boliger.

Han bor i Farum Midtpunkt, og ifølge pressemeddelelsen omtaler han altid bebyggelsen med glæde og stolthed. Bjarne Zetterström har nemlig der siden byggeriets opførelse i 1973.

Stor sorg i partiforening

Socialdemokratiet Furesø udsendte kort efter Lisbeth Lykke Harsviks død en pressemeddelelse, hvori de skrev, at hendes død havde skabt "stor sorg". 

Lisbeth Lykke Harsvik bliver beskrevet som en drivende kraft i den lokale partiafdeling i 'en menneskealder'.

Hun var som ung aktiv i Socialdemokratisk Ungdom, mens hun senere var  opstillet til Folketinget i Ballerup, hvor hun dog måtte se sig slået af den nuværende statsminister, Mette Frederiksen.

I 2006 stillede hun op til byrådet i Furesø og blev valgt ind med mange personlige stemmer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Formanden for Socialdemokratiets afdeling i Furesø, Lisbeth Lykke Harsvik, døde i en trafikulykke i slutningen af juli.
Formanden for Socialdemokratiets afdeling i Furesø, Lisbeth Lykke Harsvik, døde i en trafikulykke i slutningen af juli.
Foto: Socialdemokratiet Furesø

Så sent som i marts i år blev Lisbeth Lykke Harvik formand for Socialdemokratiet i Furesø, så det nåede kun at blive et ganske kort formandseventyr. På trods af det nåede hun dog sætte et stort aftryk blandt de lokale medlemmer.

Lisbeth Lykke Harvik beskrives som et organisatorisk naturtalent fyldt med engagement og godt humør.

- Hun satte en klar retning for det lokale partiarbejde og var fantastik dygtig til at bygge bro og få ting til at ske. Lisbeth spredte mod, optimisme og godt humør overalt, hvor hun kom. 

- Vi vil savne Lisbeth som en formand for partiet og som en god kammerat, lød det i pressemeddelelsen fra lokalafdelingen, som var underskrevet af næstformand Lis B. Nielsen og Furesøs S-borgmester Ole Bondo Christensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere