Vikar ville ikke åbne 1-årigs madpakke - nu beklager kommunen

Et facebook-opslag er gået viralt, efter at en mor råbte op om problemer med coronavenlige madpakkeregler. Kommunen beklager nu hændelsen.

- Dit barn har ikke fået eftermiddagsmad, for hun kunne ikke selv åbne maden.

Nogenlunde sådan lød det fra en vikar til Nadia Maria Løfgren-Granding, da hun onsdag hentede sin halvanden årige datter fra daginstitution.

- Det gør mig ked af det, at mit barn har siddet og været udenfor uden at kunne få hjælp. Mit barn kan sagtens klare sig uden eftermiddagsmad, for jeg hentede hende ikke synderligt sent. Men mit barn på halvandet år har siddet og kigget på de andre, der har spist og ikke kunne være med, siger hun til TV 2 Lorry og uddyber:

- Som halvanden årig er du afhængig af andre mennesker og har brug for, at nogle hjælper dig med de her ting. Så at vide, at hun ikke har fået den hjælp, det gør mig ked af det. Jeg kan se, at hun har hevet i papiret og prøvet at stikke fingrene ned i en rosinpakke. Det kan hun af gode grunde ikke.

Oplevelsen fik senere på aftenen Nadia Maria Løfgren-Granding til at skrive og dele et opslag om episoden på Facebook.

Et opslag, der har sat gang i debatten og fredag middag er blevet delt mere end 22.000 gange på det sociale medie.

Ikke pædagogernes skyld

Tirsdag efter påske blev Nadia Maria Løfgren-Granding og de øvrige forældre gjort opmærksom på, at børnene skulle medbringe coronavenlige madpakker, som ”ikke kræver hjælp fra en voksen, da vi (pædagogerne, red.) ikke må røre børnenes madpakker”.

Ifølge Nadia Maria Løfgren-Granding har det altså ført til en række misinformationer, som altså onsdag resulterede i, at hendes datter ikke fik sin eftermiddagsmad.

- Jeg klandrer ikke børnehuset, pædagogerne, lederne eller kommunen for den sags skyld, siger hun, og fortsætter:

- Alle de her coronatiltag og anbefalinger stammer et andet sted fra. De kommer meget højere fra. Det nytter ikke noget, at der ikke er nogen ensretning, siger Nadia Maria Løfgren-Granding.

quote Det var en misforståelse, der er opstået i bestræbelserne på at overholde restriktionerne.

Trine Venbjerg Hansen, enterchef for center for Børn og Skole, Frederikssund Kommune

Manglende ensretning

I første omgang delte Nadia Maria Løfgren-Granding oplevelsen i en såkaldt terminsgruppe på Facebook for at høre, hvordan andre mødre og institutioner greb problemstillingen an.

Men her blev hun overrasket, fordi det viste sig, at reglerne ikke var ens i de mange institutioner.

- Der fik jeg bekræftet, at det, der skete hos os, ikke er standarden. Der kunne jeg se, at der var noget forkert, og derfor lavede jeg opslaget, siger hun og uddyber:

- Jeg synes, der er så mange af de her anbefalinger og restriktioner, der kan tolkes på alt for mange forskellige måder. 


- Det var også hensigten med det her opslag få sat fokus på alle de her regler og anbefalinger, som kan tolkes på så mange måder, og derigennem rammer de svageste i vores samfund, der ikke kan sige fra, siger hun.

Kommune beklager

Siden er Frederikssund Kommune kommet på banen. I et Facebook-opslag beklager den hændelsen og understreger, at ingen børn skal undvære deres mad.

I opslaget skriver kommunen også, at årsagen til, at det er sket, er, at nogle institutioner har arbejdet med et misvisende begreb, de kalder "coronavenlig madpakke".

Ifølge Trine Venbjerg Hansen, der er centerchef for center for Børn og Skole i Frederikssund Kommune, er begrebet ikke noget, kommunen har fundet på. 

- Det var en misforståelse, der er opstået i bestræbelserne på at overholde restriktionerne. Allerede i går (torsdag, red.) sendte vi en præcisering ud, så vi sikrer os, at alle er helt klædt på til at følge anbefalingerne, så det ikke sker igen, for det er selvfølgelig beklageligt, det der er sket, siger hun.

For Nadia Maria Løfgren-Granding er kommunens reaktion et positivt tegn.

- Jeg synes, det er fint, at de har lavet opslaget. Jeg synes også, at sagen er blevet håndteret godt, og at der er blevet taget hånd om det. Jeg er mest af alt glad for, at der er blevet sat fokus på, at der er meget, som kan misforstås, når man laver de her retningslinjer, siger hun fredag til TV 2 Lorry. 

Nedenfor kan du se Facebook-opslaget fra Frederikssund Kommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronavirus grafik

playNyeste coronatal: Så mange er smittede, indlagt og døde med coronavirus i Danmark og din kommune

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

hurtigtest lyntest kviktest næsepodning

Nu kan du springe et trin over: Ny app skal gøre det lettere at kvikteste

20210125-114354-L-1920x1246we

playHøje smittetal tvinger Hørsholm til at lukke erhvervslivet igen

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere