"Vanvittigt" spareforslag forkastet: Specialskole kan beholde lærere

Politikerne på Frederiksberg har forkastet et spareforslag på 4,2 millioner kroner for Skolen ved Nordens Plads. Men specialskolen kommer alligevel til at skulle spare.

Stemningen har den seneste tid været gevaldigt presset på Skolen ved Nordens Plads på Frederiksberg.

Demonstration mod spareforslaget foregik på Frederiksberg Rådhus den 3. september. 

Kommunen havde op til budgetforhandlingerne foreslået, at over end en tredjedel af specialskolens lærere, cirka 20 styks, skulle spares væk og erstattes med pædagoger og pædagogmedhjælpere.

- Det vil ændre læringsmiljøet, og skolen vil blive til et anbringelsessted i stedet for en læreranstalt, sagde skolens bestyrelsesformand, Peter Mikael Hansen, i sidste uge til TV 2 Lorry, da han og mange andre bekymrede forældre og demonstrerede mod forslaget.

Her en uge efter kan han de dog ånde nogenlunde lettet op.

Skal spare en million

I forbindelse med det netop færdigforhandlede budgetforlig er politikerne blevet enige om, at specialskolen kun skal spare én million og altså ikke 4,2 millioner.

Ifølge Michael Vindfeldt, formand for Undervisningsudvalget (Soc.dem), betyder det, at specialskolen bevarer sit nuværende antal lærere.

- Det er vigtigt for os, at vi stadig har et undervisningstilbud af allerhøjeste kvalitet. Nu er vi landet på under en fjerdel af, hvad forvaltningen oprindeligt foreslog. Det er vigtigt for mig som udvalgsformand, at vi giver gode rammer til undervisningen af specialskolebørn, siger han.

Michael Vindfeldt, formand for Undervisningsudvalget (Soc.dem).
Michael Vindfeldt, formand for Undervisningsudvalget (Soc.dem).
Foto: TV 2 Lorry

Men hvorfor er det overhovedet nødvendigt at tage en million fra skolen?

- Det er fordi, vi også skal have den samlede økonomi til at hænge sammen. De får en 1,8 million mere i dag, end hvad de har lærere for. Derfor synes vi også, det er fair, at en million bidrager til det øvrige undervisningsområde, som dermed også kan friholdes for besparelser, siger Michael Vindfeldt.

quote Vi er lidt forundrede over nogle af argumenterne om, at vi overhovedet skal spare.

Peter Mikael Hansen, bestyrelsesformand for Skolen ved Nordens Plads

Han forklarer, at skolen er normeret til 59 lærere, men pt. har det kun ansat 52 lærere - resten er pædagoger og pædagogmedhjælpere. Skolen har dermed allerede reduceret sine lønudgifter med 1,8 millioner.

- Så den sparede million er altså ud af de 1,8 millioner kroner, siger Michael Vindfeldt.

Beherskede optimister 

Han mener, at forvaltningens spareforslag var ”for hårdt”, og derfor er det også en god løsning, som Socialdemokratiet og de andre partier nu har forhandlet på plads, siger han.

Forældrene er glade for nyheden om, at deres børn kan beholde deres lærere. De havde dog gerne set, at skolen helt kunne have undgået sparekniven.
Forældrene er glade for nyheden om, at deres børn kan beholde deres lærere. De havde dog gerne set, at skolen helt kunne have undgået sparekniven.
Foto: TV 2 Lorry

Skolens bestyrelsesformand, Peter Mikael Hansen, siger til TV 2 Lorry, at han og resten af forældrene er ”beherskede optimister”.

- Vi er lidt forundrede over nogle af argumenterne om, at vi overhovedet skal spare. Men vi er meget glade for, at politikerne har haft forståelse for, at forvaltningens forslag på 4,2 millioner kroner var vanvittigt. Nu er det op til skolens ledelse at udmønte denne her besparelse, og det har jeg som bestyrelsesformand fuld tillid til, at de kan, siger Peter Mikael Hansen.

Frederiksbergs nye budgetaftale betyder bl.a.:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere