Kommune hjælper forældre i kritiske jobs og indfører døgnåben nødpasning til ungerne

Mulighederne for nødpasning i Frederiksberg Kommune bliver nu udvidet for forældre med kritiske arbejdsfunktioner.

Stadigt flere bliver konstateret smittet med coronavirus, og hospitalsvæsnet nærmer sig dag for dag tidspunktet, hvor der for alvor bliver pres på sundhedssystemet som følge af indlagte corona-patienter.

Det kan betyde, at sundhedspersonale, politifolk og andre, der arbejder i kritiske funktioner, kommer på overarbejde.

Men for børnefamilierne vil spørgsmålet “hvem tager børnene?” hurtigt melde sig - særligt, hvis man er enten aleneforælder eller to forældre med kritiske jobfunktioner.

Nu kommer Frederiksberg Kommune med en udstrakt hånd til netop den gruppe.

Døgnåben alle ugens syv dage

Kommunen udvider nemlig muligheden for nødpasning af børnene, så den ikke kun gælder i de almindelige institutions-åbningstider men hele døgnet.

- Medarbejdere i kritiske funktioner arbejder hårdt og på alle tider af døgnet for at hjælpe os alle sammen igennem krisen. De løser en meget vigtig samfundsopgave, og de skal naturligvis også kunne få deres børn passet, mens de er på arbejde.

- Derfor udvider vi nu vores nødpasning og holder åbent hele døgnet alle ugens syv dage, siger Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (K) i en pressemeddelelse.

Nødpasningen gælder alene børn, hvis forældre har arbejde i kritiske funktioner som sundhedssektor eller lignende.

Desuden er det et krav, at øvrige pasningsmuligheder ikke løser udfordringen.

"En svær tid for alle"

- Det er en svær tid for os alle, men ikke mindst for de børnefamilier, hvor mor og far bliver kaldt på arbejde på skæve tidspunkter og måske med kort varsel. Nogle har familie eller venner, der kan træde til og hjælpe, men det gælder langt fra alle, og for dem er der nu også en mulighed for at få børnene passet, siger formand for børneudvalget i Frederiksberg Kommune, Laura Lindahl (LA).

Den særlige pasning sker på institutionen Børneambassaden og gælder børn i alderen 0-9 år.

Børn i dagtilbudsalderen vil alene skulle bruge dette tilbud. Børn i skolealderen vil i dagtimerne have adgang til nødpasning på deres skole, men kan uden for dennes åbningstid bruge det nye tilbud om nødpasning, oplyser kommunen.

Hvis man har behovet for nødpasning på alle timer af døgnet, bor på Frederiksberg og desuden opfylder de tidligere nævnte krav, kan man kontakte kommunens pladsanvisning.