Kan ikke med den gamle: Ungløve skal starte egen flok i Rio

En halvandet år gammel ungløve i zoologisk have skal snart på sin livs rejse.

Når man er blevet en stor dreng på knap 100 kilo, kan man godt få et lidt anstrengt forhold til sin far. Man vil jo gerne bestemme, og det vil far også - og så kan det være godt at rejse ud i verden og starte på en frisk som herre i eget hus.

Omtrent sådan kan man opsummere det, der lige nu sker for en halvanden år gammel ungløve i Zoologisk Have på Frederiksberg. Løven er begyndt at få manke og risikerer snart at ryge i totterne på sin far, og Zoologisk Have har bestemt, at den unge bisse skal sendes til Rio i Brasilien, hvor han i stedet skal starte sin egen flok med to hunløver.

Inden man sådan bliver sendt ud i den store verden, skal der dog være styr på 'sygesikringskortet'. Derfor blev den unge hanløve i dag, mandag, mål, vejet og undersøgt i zoologisk have.

- Vi gennemgår en helt standard undersøgelse, hvor vi kigger på kløerne, på tænderne, på øjnene, på ørerne, mærker forskellige steder og lytter på hjerte og lunger. Fuldstændig ligesom et almindeligt besøg hos lægen, siger dyrlæge Mads Frost Bertelsen til TV 2 Lorry. 

Lige nu er der i alt fem løveunger i zoologisk have på Frederiksberg.

Det er planen, at den unge løve skal starte sin nye tilværelse under varmere himmelstrøg den 10. august. Vi ønsker ham held og lykke med tilværelsen i Brasilien.