Flygtninge kører bus, lærer dansk og er garanteret job

10 flygtninge på Frederiksberg skal uddannes som buschauffører, samtidig med at de lærer dansk. Bagefter er der jobgaranti.

Somaliske Abdiaziiz Hussein Omar er den første af 10 flygtninge, som uddanner sig til buschauffør i et nyt forløb, som Frederiksberg Kommune og uddannelsescenteret UCPlus har stablet på benene.

quote På lang sigt er det en god investering, fordi vi får vi skabt et reelt arbejde til nogle, der om noget har stort behov for at få et arbejde

Morten Jung, viceborgmester, Frederiksberg

- Jeg er meget, meget glad, det er min fremtid. Når jeg er færdig med at lære at køre bus, så har jeg et job, siger Abdiaziiz Hussein Omar.

Forløbet varer mellem halvandet og to år, og her får deltagerne danskundervisning 18 timer om ugen, samtidig med, at de får en praktikplads, som skal forberede dem til arbejdet som chauffører. 

Selve praktikdelen er på 15 timer om ugen, og den foregår typisk i servicerettede brancher, som for eksempel på en tankstation. 

Arbejde på sigt

De 10 flygtninge, der i løbet af 2017 skal gennem forløbet, er som noget nyt garanteret et job, hvis de består danskprøven og og eksamen som chauffør. 

- På lang sigt er det en god investering, fordi vi får vi skabt et reelt arbejde til nogle, der om noget har stort behov for at få et arbejde, siger Frederiksbergs viceborgmester Morten Jung fra Radikale Venstre. 

Når 29-årige Abdiaziiz Hussein Omar er færdig med sin uddannelse, skal han køre bus for Keolis.

- Det er et rigtig spændende projekt, hvor vi kan være med til at give folk en tro på, at når man er flygtning i Danmark, så kan man også få et arbejde. siger Peter Lanng Nielsen, adm. direktør, Keolis. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere