Frisør i center med fire butikker raser: Hvorfor må vi ikke åbne, når 600 mennesker tager i Bilka?

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) håber på, at frisører i storcentre også snart kan få lov til at åbne.

Frisør Camillia Helmer Steffensen og hendes far Bjarne Steffensen skulle mandag have sagt velkommen tilbage til deres kunder. 

Men i modsætning til de fleste andre frisører, måtte Centersalonen i Fredensborg i dag endnu ikke genåbne.

- Det er svært. Det er frustrerende, siger Camillia Helmer Steffensen.

Årsagen er, at frisøren ligger i et såkaldt shoppingcenter, som først må åbne igen efter den 10. maj - som det ser ud lige nu.

quote Det er forfærdeligt

Camillia Helmer Steffensen, frisør, Centersalonen Fredensborg

Så mens de fleste af landets andre små erhvervsdrivende mandag kunne komme igang igen, måtte Centersalonen vente, sukker Camilla Helmer Steffensen. 

- Det er forfærdeligt. Man var lige glad i fredags og tænkte, at nu skulle vi igang med at booke kunder ind. Men den glæde varede ikke så lang tid, for så fandt vi jo ud af, at vi ikke måtte åbne op, fordi vi ikke har nogen direkte udgang til det fri her fra, siger hun. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Der er ingen kunder i Fredensborg Centeret, der i alt har fire butikker.
Der er ingen kunder i Fredensborg Centeret, der i alt har fire butikker.
Foto: TV 2 Lorry

Uretfærdigt

I Fredensborg Centeret ligger i alt fire butikker, hvoraf de to - et apotek og et madmarked - godt må holde åbent, mens tøjbutikken og frisøren fortsat må væbne sig med tålmodighed.

- Vi har jo været lukket ned i fem uger, så folk trænger jo gevaldigt til at blive klippet. Og lige nu er der måske tre ugers tid til, at vi kan få lov til at åbne. Og det ved jeg ikke, om vores kunder kan vente på. Eller om desperationen tager over, desværre, siger Camilla Helmer Steffensen.

For én ting er tålmodighed - noget andet er uretfærdighed.

- Da alle frisører var lukket ned, var vi alle sammen i samme båd. Og det er vi bestemt ikke i den her situation, som vi står i nu.

- Det er frustrerende, at se ens kollegaer ude på gaden kan åbne op, og det er ekstremt konkurrenceforvridende, siger Camilla Helmer Steffensen.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Gågaden i Fredensborg - her havde de seks frisørsaloner lov til at åbne mandag.
Gågaden i Fredensborg - her havde de seks frisørsaloner lov til at åbne mandag.
Foto: TV 2 Lorry

Kæmper for at ændre regler

For hver dag der går, risikerer kunderne at skifte til en anden frisør, og i Centersalonen - der har eksisteret i 47 år - undrer man sig over de firkantede regler for de små erhvervsdrivende i indkøbscentre.

- Vi kan indrette salonen til de forholdsregler, der skal være. Så kan jeg ikke se, at vi må være 600 mennesker nede i Bilka og handle ind, når vi ikke engang må være x-antal mennesker heroppe i et meget lille center. 

Og hos Danmarks Organisation for Selvstændige Frisører og Kosmetikere kæmper man for, at de konkurrenceforvridende regler ændres.

- Vi arbejder rigtigt meget sammen med SMV (interesseorganisationen, der repræsenterer en stor del af frisørsalonerne, red.), som arbejder for de små og mellemstore virksomheder, og de er på sagen. Vi prøver at gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dem i de her situationer. Vi kan godt forstå, det er frustrerende, og det er absolut også dyrt. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) skulle også til frisøren mandag.
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) skulle også til frisøren mandag.
Foto: TV 2 Lorry

Minister håber på, at alle kan åbne snart

En af dem, der i dag skyndte sig til frisøren igen var erhvervsminister, Simon Kollerup (S), som TV 2 talte med ved frisør mipecph i København.

Han kan sagtens forstå frustrationen fra Fredensborg.

quote Grundlæggende er det jo ikke så forskelligt fra en boghandler

Erhvervsminister, Simon Kollerup (S)

- Grundlæggende er det jo ikke så forskelligt fra en boghandler, der godt kan være lukket i et storcenter, mens en anden kan være åben ude i gågaden. Så vi ser det i andre brancher end frisørbranchen. Men jeg forstår da godt, at de gerne ville have været i gang, men jeg håber også, de snart kan komme det, siger Simon Kollerup til TV 2. 

Selvom man tilbage i frisørsalonen i Fredensborg har stor respekt for Sundhedsstyrelsens anbefalinger, så håber man, at politikerne vil tænke en ekstra gang over den nuværende situation.

- I de store centre med mange forretninger vil man hurtigt opleve de her klynger af mennesker. Men er vi fire forretninger. Det er begrænset, hvor meget folk vil samles her, siger Camilla Steffensen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

vaccine

Danskere vaccineres efter først til mølle-system: - Det er et kapløb

Coronatest

Udbrud af sydafrikansk corona-variant i København: "Bliv testet i weekenden"

20210113-133856-L-1920x1280we

Stort forsøg: 5.000 borgere stress-tester vaccine-kapaciteten i dag

20200608-112527-L-1920x1248we

playKøbenhavnske sportsklubber skal kunne bruge p-pladser og udearealer som træningsfaciliteter

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere