Biodiversitet i højsædet: Kommune lader græsset gro i grøftekanten

Hvis borgerne i Fredensborg Kommune har har tænkt "sparetider" eller "halvt arbejde", når de har kigget i rabatten, så tager de fejl - her er forklaringen.

Her ses rabatten på Ullerødgårdsvej i Fredensborg - som for nogen måske ser både sjusket og "spareagtig" ud. Foto: Fredensborg Kommune

I Fredensborg Kommune slår medarbejderne fra Nordsjællands Park og Vej kun halvdelen af græsset i rabatterne langs vejene.

Det kan lyde både sjusket og som halvt arbejde, men der er faktisk en fornuftig forklaring, lyder det fra kommunen.

Årsagen er biodiversitet.

Derfor er Nordsjællands Park og Vej kun ude for at beskære grøftekante to gange om ugen - og tilmed kun halvt, skriver Fredensborg Kommune på deres hjemmeside.

På Ullerødgårdsvej er der engkarse i grøftekanten, som altså kun slåes halvt.

Engkarse er en græstype, der blomstrer i maj og juni måned. Foruden at have egenskaben til at blive både langt og selvsående er græssorten også hjemsted for sommerfuglearten Aurora, som lægger sine æg på planten.

Æggene klækker efter fem-seks dage, og herefter forpupper larven sig i lav vegetation tæt på jorden efter to tre uger, før den overvintrer og klækker året efter.

Arkivfoto. Her ses sommerfuglen af arten Aurora, som lægger æg og udklækkes i engkarse. Foto: Christian Müller / Panthermedia / Ritzau Scanpix

Da larven ifølge kommunen også kan overleve en sen slåning af græsset, giver den nye klippeteknik god mening.

- For øvrigt er biomassen fra insekter siden 1989 reduceret med 80 procent i Europa. Nogle kan formentligt huske, hvorledes forruden på bilerne tidligere var fyldt med insekter. Det er den ikke i dag, konstaterer kommunen på hjemmesiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik