Borgmester på Folkemøde: Hejser flaget for demokratiet

Gribskovs ny borgmester er klar til at vise sin kommune frem på Folkemødet. Og skal netværke med andre borgmestre og inspireres.

- Folkemødet er fantastisk, hvis man mener det er vigtigt at vi lever i et demokratisk samfund, siger Anders Gerner Frost, borgmester i Gribskov, Nytgribskov.

Han har været borgmester i et halvt år og skal mødes med de mange andre borgmestre på Folkemødet 2018.

Det er femte gang han er på  Folkemøde, fire gange privat. I år er det som borgmester:

- Jeg blev fuldstændig betaget af det her "rum",  hvor en masse mennesker mødes og taler om noget så vigtigt som vores land, vores demokrati og alle mulige andre spændende samfundsdagsordner. fortæller han.

-  Så er der jo en tradition for at min forgænger også har været på Folkemødet, borgmester Kim Valentin, og det er jeg selvfølgelig også. Så jeg vil sige: Jeg har svært ved at se, hvorfor jeg ikke skulle være med.

Nyttigt for Gribskovs borgere

- Det med at vi mødes og at vi er i et land, hvor vi tør tale om demokrati og vi tør sætte nogle dagsordner for, hvad det er, vi skal arbejde med i fremtiden, hvad er det for nogle udfordringer vi har. Som samfund, som kommuner, som land. Det er vigtigt at være med i den dagsorden - også som borgmester.

Det handler om sat netværke for at gavne kommunen og borgerne, at blive inspireret af andre kommuners måde at gøre tingene på. Og at vise sin egne kommunes succeser frem:

- Jeg er ude at fortælle om, hvad vi er gode til i Gribskov. Der har jeg nogle forskellige arrangementer, hvor jeg lige som rejser Gribskov-flaget. Så har jeg nogle arrangementer selv, hvor jeg har inviteret nogle borgmestre til en dagsorden, hvor vi taler om samskabelse, borgerinddragelse og om politik på nye måder, siger Anders Gerner Frost.

Unikt med fællesskabet

Folkemødet husker os på hvad Danmark er for et land, mener Anders Gerner Frost:

- Hejs flaget for demokratiet og for at vi faktisk har et land, hvor stort set alle folketingets medlemmer, borgmestre og politisk engagerede mennesker mødes i et fredeligt fællesskab. Hvor man kan møde hinanden på gaden og sige "hej" og få en snak, siger han.

Anders Gerner Frost har en opfordring til dem, der overvejer om de skal tage på Folkemøde:

-  Jeg syntes at Folkemødet er fantastisk, hvis man mener at det er vigtigt at vi lever i et demokrati, slutter han

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere