Mord på radiovært udskyder rockerforbud i Ganløse

Nye oplysninger får Egedal Kommune til at sende samlingsstedsforbud mod Satudarah-rockere i ny høring.

Borgerne i Ganløse må væbne sig med yderligere tålmodighed, før de kan slippe af med den berygtede Satudarah-rockerklub.

quote De var ikke enige i, at der havde været de her utryghedsskabende aktiviteter, som vi har lagt til grund for forbuddet.

Karsten Søndergaard, borgmester i Egedal Kommune, Venstre

Egedal Kommunes samlingsstedsforbud mod rockerborgen i en ejendom på Ringbakken er nemlig blevet sendt ud i en ny høring. Det betyder, at et endeligt forbud lader vente på sig, indtil høringen er færdigbehandlet.

Nedim Yasar blev skuddræbt i det københavnske Nordvest-kvarter på samme aften som hans bogreception for bogen "Rødder", der omhandler hans tid som bandeleder.
Nedim Yasar blev skuddræbt i det københavnske Nordvest-kvarter på samme aften som hans bogreception for bogen "Rødder", der omhandler hans tid som bandeleder.
Foto: Tobias Nicolai - Ritzau Scanpix

Det sker efter, at politiet har oplyst, at rockerborgen har tilknytning til mordet på radiovært og tidligere bandeleder Nedim Yassar, fortæller Egedals borgmester Karsten Søndergaard, Venstre.

- Vi har fået en offentlig udtalelse fra politiet om, at ejendommen har en eller anden tilknytning til drabet. Hvis vi vil have, at den meget væsentlige oplysning er en del af grundlaget for et forbud, er vi nødt til at sende det i høring på ny. Oplysningen om drabet indgik ikke i den første høring, men det er et punkt, vi vil gerne have dem til at forholde sig til, siger Karsten Søndergaard til TV 2 Lorry.

Som TV 2 Lorry tidligere har afdækket, har Satudarah-rockerne i Ganløse gennem længere tid skabt voldsom utryghed og været til stor gene for Ganløses små 3000 indbyggere.

Et enigt byråd valgte derfor i slutningen af november at nedlægge et såkaldt samlingsstedforbud for at jage rockerne på porten. 

Forbuddet betyder helt konkret, at medlemmerne af Satudarah og personer med tilknytning til Satudarah ikke må benytte ejendommen på Ringbakken, som de har lejet, som samlingssted.

HISTORIEN OM ROCKERBORGEN PÅ RINGBAKKEN I GANLØSE

Rockere kæmper imod forbud

I forbindelse med den første høringsperiode modtog Egedal Kommune i sidste uge et svar fra rockerne via deres advokat, som kom med indsigelser mod kommunens begrundelser for et forbud. 

- Det var et meget langt svar, som helt overordnet gik på, at de ikke var enige i, at der havde været de her utryghedsskabende aktiviteter, som vi har lagt til grund for forbuddet, siger Karsten Søndergaard.

Torsdag i sidste uge - dagen efter, at kommunen modtog rockerens høringssvar – blev rockerborgen på Ringbakken så ransaget under en større politiaktion.

Politiet bekræftede i den forbindelse, at aktionen havde forbindelse til anholdelserne af de to mænd, som de har sigtet for drab og medvirken til drab på Nedim Yasar. Også en tredje mand er blevet anholdt og sigtet i drabssagen, og alle tre sidder lige nu varetægtsfængslet.

Her kan du se videooptagelser fra den store politiaktion i sidste uge.

Selvom kommunens samlingsstedsforbud endnu engang er blevet sendt i høring hos rockerne og deres udlejer, er svarfristen dog denne gang kortere end ved den første høring.

Høringsfrist udløber i dag

Ifølge borgmester Karsten Søndergaard udløber høringsperioden således allerede i dag torsdag ved middagstid.

Ifølge reglerne har rockerne dog mulighed for få svarfristen rykket med yderligere nogle dage, hvis de anmoder om det, oplyser Karsten Søndergaard.

- Når vi får et nyt høringssvar, kan vi endeligt administrativt beslutte, om vi skal fastholde forbuddet, eller om der er noget, vi ikke har taget højde. Men det tror jeg nu ikke, der er, siger han.

Forbuddet har høj prioritet, lyder det fra Egedals borgmester Karsten Søndergaard.

Han oplyser, at samlingsstedsforbuddet rent administrativt vil skulle tingslyses på ejendommen.

- Det er det, der er afgørende for, at vi kan iværksætte det. Når det så er gjort, skal vi aflevere et formelt brev på ejendommen, og i det øjeblik træder forbuddet så i kraft, siger han.

Ejeren og lejerne (rockerne lejer ejendommen, red.) kan anke forbuddet til Planklagenævnet. I så fald de gør det, vil et eventuelt forbud dog stadig gøre sig gældende, indtil nævnet kommer med sin afgørelse. 

Ejeren af ejendommen har tidligere oplyst til TV 2 Lorry, at ejendommen er sat til salg.

SATUDARAH INTERNATIONALT

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere