Borgere i oprør over planer om arresthus i grønt område

1.114 borgere har skrevet under på, at de ikke ønsker, at der skal ligge et nyt arresthus i Egedal Kommune.

De foreløbige planer om et arresthus på området Kildedal Nord i Egedal Kommune med plads til mellem 240 og 400 indsatte bliver ikke modtaget lige godt af alle kommunens borgere.

Faktisk langt fra.

- Jeg synes, det er ærgerligt, siger Line Hansen, der er flyttet til Egedal for at stifte familie.

Hun har har ikke lyst til at have arresthuset i sit nærområde.

- At vi så skal have en børnekommune med et arresthus, den kan jeg ikke rigtig se hænge sammen på nuværende grundlag, siger Line hun.

Kriminalforsorgen ønsker et nyt arresthus på en del af de 89 hektar store område Kildedal Nord. Onsdag skal byrådet beslutte, om de vil gå videre med det ønske.

quote Når jeg skal tage toget, og der ligger et arresthus her, så vil jeg da være bekymret.

Line Hansen, Borger, Egedal Kommune

Udkast til området, hvor arresthuset kunne ligge.
Udkast til området, hvor arresthuset kunne ligge.
Foto: Jakob Lange - TV 2 Lorry

- Jeg føler ikke, jeg har set noget belæg for, at det er det bedste for os Egedal-borgere. Hvis jeg havde vidst, at der ville være sådan en kamp og der ville være det manglende grundlag fra kommunen lige nu, så havde jeg aldrig købt bolig i Egedal Kommune, siger Line Hansen.

Og Line Hansen er ikke den eneste, der er utilfreds.

1.114 borgere har skrevet under på, at de ikke støtter at området Kildedal Nord skal anvendes til at huse et arresthus.

Line Hansen vil ikke bryde sig om at tage s-toget fra den nærliggende station, hvis der kommer et arresthus på området her.
Line Hansen vil ikke bryde sig om at tage s-toget fra den nærliggende station, hvis der kommer et arresthus på området her.
Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

quote Jeg ser ikke nogen udfordringer

Karsten Søndergaard, borgmester, Egedal Kommune, Venstre

Arresthuset skal jo ligge et sted?

- Det er rigtigt. Som sådan er jeg ikke imod deres beslutning, men jeg er imod det grundlag, som de ikke har, og som vi ikke bliver oplyst om, siger Line Hansen.  

- Jeg vil allerede nu oplyse, at om fem eller seks år, når jeg skal tage toget, og der ligger et arresthus her, så vil jeg da være bekymret, når jeg skal tage toget, siger hun.

Borgmester: - Jeg ser ikke nogen udfordringer

Borgmester Karsten Søndergaard (V) vil onsdag give sin stemme til, at der skal arbejdes videre med arresthuset.

- Jeg ser ikke nogen udfordringer, siger Karsten Søndergaard.

- Selvfølgelig påvirker det mig, når der er nogen, der er imod det, vi kigger på, men jeg tror, man glemmer, at arresthuset kan tilpasses det areal, det ligger på, siger han.

Arresthuset ville komme til at rumme mellem 240-400 indsatte.
Arresthuset ville komme til at rumme mellem 240-400 indsatte.
Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

Et argument imod er, at Egedal Kommune ikke vil være den børnevenlige kommune, som nogen er flyttet hertil for. Hvordan forholder du dig til det?

- Jeg forstår ikke, hvad det har at gøre med et arresthus. Det er jo en statslig bygning. Så det har ikke noget at gøre med, om vi er en børnevenlig kommune. Det er vi, siger borgmester Karsten Søndergaard.

En anden kritik går på, at de ikke kan finde belæg for noget af det dokumentation I bringer frem. Bland andet på jobskabelsen. Er du enig i den kritik?

- Nej, det er jeg ikke. Jeg er sikker på, at når vi skaber 300 arbejdspladser eller mere i kommune, så vil nogen af de medarbejdere selvfølgelig slå sig ned i Egedal Kommune over tid, siger borgmester Karsten Søndergaard.

Der er endnu ikke sat en pris på, hvad grunden skal koste og altså hvad kommunen vil tjene