Store problemer med ulovlige parkeringer skal løses med nyt parkeringskorps

I Brøndby Kommune har man i flere år kæmpet med problemer med ulovligt parkerede biler. Nu vil et politisk flertal se på muligheden for et kommunalt parkeringskorps.

Ved skolerne, på stranden, langs jernbanen og ved inkøbscenteret.

I Brøndby Kommune har borgerne i flere år bekymret sig over et stort antal ulovligt parkerede biler, som skaber farlige situationer i trafikken og ødelægger de græsarealer, hvorpå de holder parkerede.

Derfor har politikerne i kommunalbestyrelsen nu bedt kommunens tekniske forvaltning om at se på muligheden for at få oprettet et kommunalt parkeringskorps, så man kan komme problemerne med de ulovligt parkerede biler til livs.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

- Vi er enige om, at der skal gøres noget ved parkeringssituationen de steder i Brøndby, hvor det ikke fungerer, siger Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune.

Har tidligere været drøftet

Muligheden for et kommunalt parkeringskorps har tidligere været drøftet i kommunalbestyrelsen, men dengang var økonomien en udfordring.

quote Vi er enige om, at der skal gøres noget ved parkeringssituationen de steder i Brøndby, hvor det ikke fungerer.

Vagn Kjær-Hansen, Formand, Teknik- og Miljøudvalget, Brøndby

Siden sidste drøftelse har situationen dog ændret sig, da de økonomiske rammer nu ser anderledes ud. Det vil derfor fremadrettet være mere en mere rentabel forretning at drive et kommunalt parkeringskorps end tidligere.

Derfor har kommunalbestyrelsen nu bedt forvaltningen om at udarbejde et konkret forslag til, hvordan et kommunalt parkeringskorps kan skrues sammen.

- Nu har vi bedt forvaltningen arbejde videre på en model for, hvordan et kommunalt korps, der kontrollerer både offentlige veje og private fællesveje, kan se ud. Det vil umiddelbart være en god løsning, da vi på den måde håndterer hovedparten af vejene i kommunen ensartet og ikke bare skubber problemet videre til et andet område i byen, lyder det fra udvalgsformanden Vagn Kjær-Hansen.

Kommunalbestyrelsen skal efterfølgende tage stilling til forslaget, som forvaltningen vender tilbage med, i løbet af efteråret 2020.