Krav om test på lokal skole skal bremse smitten i Brøndby

Desuden lukker det lokale kulturhus , bibliotek og indendørs idræts- og fritidsliv i bydel ned.

Smitten er høj i Brøndby, og kommunen er i overhængende fare for at lukke ned. Søndag har man en incidens pr. 100.000 indbygger på 229 - den tredje højeste i hele landet.

En kommune bliver automatisk lukket ned, hvis den testkorrigerede incidens kommer over 250.

Det er i høj grad i lokalområdet Brøndby Strand Sogn, at smitten har fart på. Her har man søndag et incidenstal på 389, og sognet opfylder to ud af tre kriterier for at blive automatisk nedlukket, da man har haft 55 nye smittede den seneste uge og 3,8 procent af de testede den seneste uge var positive.

Mange af de smittede er elever på Brøndby Strand Skole, og derfor indføres der nu et krav om, at elever og lærere på skolen bliver testet og kun må møde frem, hvis de kan fremvise en negativ test.

Det skriver Brøndby Kommune i en pressemeddelelse.

Eleverne opfordres til at få foretaget en PCR-test inden mandag, men kan også møde ind, hvis de har fået negativ test på skolen i den forgangne uge.

Brøndby Kommune har også valgt, at eleverne på Brøndby Strand Skole ikke bliver en del af den nye genåbning, men fortsætter med samme fremmøde som hidtil. Det betyder, at elever på 5.-8. klassetrin fortsat kun har 50 procent fysisk fremmøde. Man har dog valgt at undtage 9. klasserne, som kan komme tilbage hver dag.

Sådan bliver et sogn automatisk lukket ned

Kulturhus og idrætsliv lukker

Kommunen har samtidig besluttet at foretage yderligere udvalgte lokale nedlukninger i Brøndby Strand for at bringe smittetallet ned.

- Vi står i en situation, hvor vi er lige på kanten af en nedlukning af et helt sogn i Brøndby Strand og i værste fald hele kommunen. Derfor har vi valgt at supplere testkravet på Brøndby Strand Skole med udvalgte lokale nedlukninger for at bremse smitten. Vi synes, at det er det eneste rigtige at gøre, som situationen er nu, siger borgmester Kent Magelund.

Konkret lukker Brøndby Kommune Brønden - det lokale kulturhus og biblioteket i Brøndby Strand. Biblioteket vil fortsat have klik og hent løsning til udlån af bøger. Man har også valgt at lukke det indendørs idræts- og fritidsliv ned i Brøndby Strand for 0-69 årige.

- Derudover har vi et tæt samarbejde med sundhedsmyndighederne om en intensiv indsats i Brøndby Strand i disse dage. Vi har et pop up testcenter i Brøndby Strand fredag og lørdag. Vi har test-ambassadører, der stemmer dørklokker i Brøndby Strand fra fredag og flere af os politikere går også på gaden i området for at opfodre borgerne til at blive testet,” siger Kent Magelund.

Herunder kan du se de aktuelle smittetal i de fire sogne i Brøndby Kommune:

SognIncidens i sognNye smittede seneste ugePositivprocent seneste uge
Brøndby Strand389553,8
Nygårds158100,9
Brøndbyvester155140,9
Brøndbyøster9150,5

Varigheden af de lokale nedlukninger vil afhænge af udviklingen i smittetallene. Den endelige beslutning om, hvornår Brøndby Strand igen kan lukke op, foretages af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kent Magelund har tidligere været på gaden sammen med blandt andet repræsentanter fra de muslimske samfund i kommunen for at opfordre borgerne til at lade sig teste. Det kan du se i videoen herunder:

Brøndbys borgmester har alliereret sig med en gruppe lokale imamer for at komme smitten til livs blandt de muslimske borgere i kommunen.