Kæmpe lager af ulovligt fyrværkeri beslaglagt i Brøndby

2,5 ton ulovligt opbevaret fyrværkeri er blevet beslaglagt af Københavns Vestegns Politi. En 45-årig mand er sigtet i sagen.

Her ses politiets aktion på adressen i Brøndby, hvor der blev fundet omkring 2,5 ton ulovligt fyrværkeri. Foto: Local Eyes

Det gav i den grad pote, da Københavns Vestegns Politi ransagede en industriejendom på Midtager i Brøndby.  Stedet var fyldt med ulovligt fyrværkeri.

Aktionen fandt sted allerede tirsdag i sidste uge,  men i første omgang ønskede de ikke at oplyse TV 2 Lorry, hvad aktionen gik ud på. Nu er der imidlertid nyt i sagen.

Læs også Brandfolk redder fem katte, to hunde og en dame fra brand i lejlighed

Og det står klart, at der er blevet beslaglagt et stort lager af ulovligt opbevaret fyrværkeri og omkring 1.600 ulovlige kanonslag, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse mandag.

Her ses politiets aktion på adressen i Brøndby, hvor der blev fundet omkring 2,5 ton ulovligt fyrværkeri. Foto: Local Eyes

Efterforskning førte til ransagning

Københavns Vestegns Politi havde en mistanke om, at der blev opbevaret fyrværkeri ulovligt på adressen i Brøndby.

Den mistanke viste sig at holde stik, da politiet fandt både paller og cantainere med store mængder af såkaldt konsumfyrværkeri.

Konsumfyrværkeri er eksempelvis batterier, fontæner og raketter - altså fyrværkeri der er lovligt i Danmark. 

Den foreløbige anslåede vægt af fyrværkeriet anslås indtil videre at være omkring 2,5 ton.

Ejeren havde tilladelse til at opbevare fyrværkeri - men i en betydeligt mindre skala end det, der blev beslaglagt.

Læs også Mand anholdt efter jagt - bevæbnet politi afspærrede to broer

Ulovlige kanonslag

Samtidig fandt politiet kasser med cirka 1.600 store kanonslag, der som bekendt er ulovlige i Danmark.

- Man skal holde helt væk fra at købe kanonslag, krysantemumbomber og andre farlige eksplosiver. Det er ulovligt, farligt og noget politi og anklagemyndighed retsforfølger. Kommer nogen alvorligt til skade, kan det koste fængselsstraf. Køb kun godkendt fyrværkeri hos almindelige salgssteder, siger politikommissær Jeff Kongedam, Københavns Vestegns Politi.

Her ses politiets aktion på adressen i Brøndby, hvor der blev fundet omkring 2,5 ton ulovligt fyrværkeri. Foto: Local Eyes

I forbindelse med ransagningen blev Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, som har ekspertise i eksplosiver, rekvireret på grund af den store mængde fyrværkeri.

Indtil videre har politiet sigtet en 45-årig mand fra Hvidovre i sagen.

Når politiet er færdige med undersøgelserne og en endelig opgørelse, er det op til anklagemyndigheden at vurdere sagen juridisk i forhold til et strafferetligt efterspil, skriver politiet.

Her ses politiets aktion på adressen i Brøndby, hvor der blev fundet omkring 2,5 ton ulovligt fyrværkeri. Foto: Local EyesTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik