Fejl i corona-tests: Region Hovedstaden erkender, at få prøver er gået tabt

Region Hovedstadens Akutberedskab oplyser, at der formentlig er sket fejl i registreringen af Covid-19-prøver søndag ved testcenteret i Ballerup.

En lille håndfuld borgere har fået en kedelig besked fra deres læge. De kan ikke få svar på de corona-prøver, de for nyligt har fået lavet ved testcenteret i Ballerup søndag, fordi der er sket en fejl.

En borger, som TV 2 Lorry har været i kontakt med, fortæller, at han onsdag morgen fik følgende besked fra sin læge: "Din corona-prøve er blevet væk, så jeg kan ikke give dig resultatet".

Region Hovedstadens Akutberedskab bekræfter over for TV 2 Lorry, at få coronaprøver er gået tabt.

- Vi ved endnu ikke, hvad der er sket med prøverne. Der kan være sket en menneskelig fejl, hvor prøverne på borgerne ikke er blevet registeret korrekt, oplyser Lars Falk Jensen, som er vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab.

Akutberedskabet tester cirka 17.000 mennesker hver dag, og ifølge vicedirektøren hører det til sjældenhederne, at der sker fejl.

- Vi har nogle meget klare procedurer i teltene, både i forhold til at den rigtige person bliver testet og i forhold til opbevaring og forsendelse af test. Men da vi har med mennesker at gøre, findes der desværre ingen garantier for, at der ikke kan ske fejl, siger han.

I Region Hovedstaden er de i fuld gang med at oplære flere medarbejdere i at kunne pode for Covid-19 for at flere kan blive testet hurtigere.

Betyder det at man kan forvente flere lignende fejl nu?

- Vi ved ikke, hvad årsagen til fejlregistreringen i Ballerup har været. Men vi er meget opmærksomme på, at der ikke sker fejl. Vi gør alt, hvad vi kan for at undgå det, lyder det fra Lars Falk Jensen.