Hjælp på vej: Flere testcentre sættes op i hovedstadsområdet

Tre nye, midlertidige testcentre er på vej til Nørrebro, Brøndby og Brønshøj. Man kan benytte de nye testcentre allerede fra lørdag.

Flere og flere bliver smittet med covid-19 i hovedstadsområdet, og det giver lange ventetider på at kunne få taget corona-test i hovedstadsområdet.

Lige nu skal man ind i midten af næste uge ved flere testcentre, før man kan få taget en test, hvis man ikke har symptomer.

Men der er hjælp på vej. Region Hovedstaden har netop meddelt, at de opruster testkapaciteten i hovedstadsområdet.

quote Det vidner om en stor fælles vilje til at prioritere ressourcerne, der hvor flest borgere har brug for at blive testet.

Sophie Hæstorp Andersen (S), Regionsrådsformand i Region Hovedstaden

Helt præcist vil 20 testbiler med omkring 60 ansatte blive kørt fra andre regioner til Nørrebro, Brønshøj og Brøndby, så de er klar til at teste folk fra lørdag.

Det kræver stadig, at man booker en tid på coronaprover.dk, før man kan blive testet, og man vil senest kunne booke en tid ved et af de nye testcentre klokken 13 fredag. 

Testcentrene vil have åbent dagligt fra klokken 9 til 17 frem til den 20. september, hvor de mobile testbiler formentlig vil blive flyttet til andre steder.

Her er de tre nye testcentre:

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) glæder sig over opbakningen fra de andre regioner til at få opsporet og inddæmmet smitten i hovedstadsområdet:

- Vi oplever et rigtigt stort pres på testfaciliteterne her i hovedstadsområdet, og derfor er det utroligt positivt, at de øvrige regioner sender deres testbiler og personale for at hjælpe med at teste vores borgere, siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det vidner om en stor fælles vilje til at prioritere ressourcerne, der hvor flest borgere har brug for at blive testet. I august hjalp vi i Region Midtjylland, og lige i øjeblikket stiller de andre regioner op for os.

Udover de nye, midlertidige testcentre planlægger Region Hovedstaden at udvide testkapaciteten på de stationære testcentre i takt med, at der bliver ansat og oplært flere medarbejdere i at kunne pode for Covid-19.

Lørdag er der samlet set 600 tider fordelt på testcentrene i Hillerød, Friheden og Ballerup.

Der kommer gradvist flere tider frem mod torsdag den 17. september, hvor det så er planen, at der skal være cirka 1.950 tider fordelt på de tre testcentre.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210113-133856-L-1920x1280we

Stort forsøg: 5.000 borgere stress-tester vaccine-kapaciteten i dag

20200608-112527-L-1920x1248we

playKøbenhavnske sportsklubber skal kunne bruge p-pladser og udearealer som træningsfaciliteter

20200314-161223-3-1920x1280we

Danske sommerhusejere protesterer mod indrejseforbud til Sverige

def_thumb,50_percent

playTrods lave smittetal får Allerød ikke lov til at genåbne: "Det var en mavepuster"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere