Vild stigning: Her bliver flere borgere gift i egen have

I Greve Kommune må borgmesteren eller andre giftefogeder fra kommunen pakke tasken og vie folk i deres eget hjem, på stranden eller i parken.

I Greve vil borgerne gerne give hinanden sit "ja" til ægteskabet og livet sammen lige netop der, hvor man har lyst.

Det viser statistikkerne i kommunen.

Her er antallet af par, som har ønsket at blive borgerligt viet på et specielt udvalgt sted, steget med hele 25 procent på bare ét år.

I 2018 valgte 145 par i Greve Kommune at slå pjalterne sammen i en borgerlig vielse, og mens 120 par valgte rådhuset som kulisse, valgte 25 par at vælge stedet selv.

Ét af de par, som i år har valgt sin egen kulisse til brylluppet er Mads Larsen og Ditte Marie Bondebjerg Hossens, som blev gift i deres egen have af borgmester Pernille Beckmann.

- Vi ønskede en personlig vielse, hvor vi sagde ja til hinanden foran vores kære uden et stort kirkeligt setup. Det fik vi hjemme i haven, og det blev præcist, som vi drømte om, siger Mads Larsen i en pressemeddelelse.

"Folk skal have det bryllup, de drømmer om"

Pernille Beckmann og de øvrige kommunale giftefogeder tager meget gerne ritualet under armen, og vier parrene andre steder end på rådhuset.

- Efter min mening skal folk have det bryllup, som de drømmer om. Derfor vier jeg og de andre giftefogeder meget gerne kommende ægtepar på stranden, i skoven, derhjemme eller hvor de nu ønsker sig det, lyder det fra borgmester Pernille Beckmann.

I Greve Kommune er det særligt privatadressen, som er det mest yndede vielsessted uden for rådhuset.

Og nogle gange er det mere særligt end andre, fortæller borgmesteren.

- Engang imellem bliver vi bedt om at ankomme diskret, fordi brylluppet er en overraskelse. Så går vi stille ind, så overraskelsen lykkes, siger Pernille Beckmann.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik