Team Tvilling hædret med (endnu) en pris

Tvillingerne blev i går hædret på Bremen Teater for deres arbejde for handicappede.

Foto: Jan Christiansen / TV 2 Lorry

De to tvillinger bag Team Tvilling fik mandag overrakt en pris for deres arbejde for handicappede i hele landet. Med prisen fik Steen og Peder Mondrup en check på 25.000 kroner samt en indrammet begrundelse for, hvorfor de modtager prisen.

Siden 2013 har de to brødre på trods af, at Peder, den ene af brødrene, er spastisk lammet, klaret utallige løb heriblandt ironman og maraton.

Læs også Team Tvilling-Peder lærer at dykke: "Alle handicappede skal have muligheden"

"De har flippet mange ting"

Gennem årene er løbene endda blevet til en hel forening, som i dag tæller omkring 500 medlemmer på landsplan, der alle kæmper for samme sag: At ændre folks syn på handicappede.

Mandag blev de så hyldet fra scenen på Bremen Teater, hvor de modtog Flip-prisen, som overrækkes til en eller flere personer, som via deres handling får andre til at se en situation fra helt nye vinkler. Med prisen fulgte også de 25.000 kroner, som blev overrakt af Anette Prehn, som er sociolog, forfatter, og kvinden bag prisen.

00:42

Brødrene bliver hædret for at have ændret folks syn på handicappede.

Luk video

- Team Tvilling har virkelig præsteret at få os til at flippe vores syn på rigtig mange ting. De har dels ændret vores syn på handicappede i idræt. De har flippet relationen mellem den, der løber, og den der sidder til at være meget mere ligeværdig. Begge bibringer deres unikke til relationen, siger Anette Prehn, der står bag prisen. 

Læs også Team Tvilling-Peder nyslået student: Nu vil han på universitetet

"Det betyder meget"

Selvom det langt fra er den første pris, tvillingeparret modtager, betyder det hver gang noget helt særligt, at folk anerkender deres arbejde.

Og de ved allerede nu, at pengene skal gå til at udvikle mere udstyr, så endnu flere handicappede kan dyrke sport:

- Det betyder meget. Det giver noget anerkendelse og benzin til bilen, at man kommer videre, fordi vi normalt bare går i vores egen verden, og gør det, vi nu engang gør. Det er altid rart at have noget, man altid kan kigge på og klappe sig selv på skulderen og sige: 'Godt gået!', fortæller Steen Mondrup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik