Stormflods-risiko ved Jyllinge: Nu laver beredskab jordvolde

DMI varsler stormflod ved Roskilde Fjord, derfor går Østsjællands Beredskab nu i gang med at sikre området omkring Jyllinge Nordmark.

Ikke alle kan gå det nye år trygt i møde. 

Igen er husene ved Jyllinge Nordmark truet af utæmmelige vandmasser fra en varslet stormflod. Men der er dog hjælp at hente. 

Østsjællands Beredskab, som efterhånden er rutineret i opgaven at bremse vand, før det gør skade, bruger årets sidste dag på at sikre kysterne. 

- Det varsel, der kom i dag, gør, at Jyllinge Nordmarks risiko for oversvømmelse. De er godt forberedte og kan holde til 1,40 meters vandstigning efter opførelse af beredskabstrache tidligere på året, fortæller Lars Robetje, Beredskabsdirektør, Østsjællands Beredskab til TV 2 Lorry. 

- Der er to steder, hvor tracheet ikke er dækkende, og der skal vi have lavet noget jordvold og sandsække. Men man er langt med hensyn til beskyttelse og sikring mod oversvømmelse end tidligere, og der ligger beredskabsplaner for området, som borgerne også er en del af - så de ved, hvad de skal gøre.

Arkivfoto: Sandsække er rigtig effektive, når vandet skal holdes ud. 
Arkivfoto: Sandsække er rigtig effektive, når vandet skal holdes ud. 
Foto: Claus Bech - Ritzau Scanpix

Omkring kl. 12 mandag vil beredskabet gå i gang med det forberedende arbejde. 

- De to steder, vi skal ud og lave jordvolde i dag, er på baggrund af det varsel, der er kommet. Varslet siger vandstandsstigning på 1.30-1.33, så hvis det passer, så kommer der ingen oversvømmelser. Så umiddelbart er det meget roligt, men vi laver løbende kontrol og er klar, hvis vandstanden stiger yderligere, lyder det fra Lars Robetje.

Sådan har man tidligere sikret Jyllinge Nordmark.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik