Sporarbejdet er slut - men der er fortsat bøvl med Kystbanen

Sommerens sporarbejde på Kystbanen er slut, men en teknisk fejl ved Rungsted Kyst Station gør, at myldretidstogene ikke kører mandag.

Mange pendlere har nok glædet sig til, at sommerens sporarbejde på Kystbanen var ovre. Og fra i morgen d. 7. august, kører togene igen.

- Vi har udskiftet slidte skinner flere steder samt renset ballasten under skinnerne, så de ligger mere stabilt. Der har sågar været tid til at udskifte flere skinner end planlagt, da rutinemålinger havde afsløret skjult slitage. Det betyder, at risikoen for driftsforstyrrelser fremover vil være reduceret betragteligt, hvilket betyder mere stabil togdrift i fremtiden, siger Jens Ole Kaslund, projektdirektør i Banedanmark i en pressemeddelelse.

Der er dog et lille men. For myldretidstogene kører ikke mandag på grund af en teknisk fejl ved Rungsted Kyst Station.

Pressevagten hos DSB oplyser, at der er en teknisk fejl ved et af Banedanmarks anlæg, som gør, at togene skal køre langsomt til og fra stationen ved Rungsted Kyst, og det gør, at man ikke kører med myldretidstogene.

Se, hvilke afgange det drejer sig om her.

Opdaget under testkørsel

Efter sporarbejdet var overstået, lavede DSB natten til søndag en prøvekørsel på strækningen, og det var her, man opdagede fejlen ved Rungsted Kyst.

Banedanmark arbejder på at reparere fejlen, men kan endnu ikke oplyse, om myldretidstogene allerede tirsdag bliver sat ind igen. 

Rådet fra pressevagten hos DSB er, at pendlerne skal tjekke Rejseplanen, da den er opdateret med de gældende afgange.

Endnu en etape venter

Sporarbejdet sker som et led i den samlede fornyelse af hele Kystbanen, som er delt op i to etaper, hvor første etape er blevet udført hen over sommeren i år og næste etape udføres i sommeren til næste år. Her tager BaneDanmark hul på hele strækningen mellem Klampenborg og Helsingør.

Når arbejdet på hele Kystbanen er færdigt i 2018, kan man sætte hastigheden op på strækningen til 100-120 km/t på de dele af strækningen, hvor den i dag er nedsat, fordi banen er slidt. 

Man mener, at der i fremtiden vil opstå færre fejl i sporet som for eksempel skinnebrud, og færre fejl i sporskifterne - også i vinterperioden.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Langebro

Langebro lukkes om natten de kommende weekender

metro

Alle tog på flere metrolinjer holdt stille på grund af teknisk nedbrud

trafikulykke vejen

Antallet af trafikdræbte skal halveres: Det er meget ambitiøst, siger minister

s-tog

Ny køreplan for S-tog: Ballerup bliver den store vinder

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere