Seks nye kunstgræsbaner og skybrudsanlæg til Frederiksberg

Et stort og omfattende anlægsprojekt skal sikre færre oversvømmelser på Frederiksberg - og bedre mulighed for at spille fodbold.

Fra på mandag vil arbejdet med et nyt og stort anlægsprojekt gå i gang på Frederiksberg ved Jens Jessens Vej og ved Rådmands Steins Allé.

I området nær Frederiksberghallerne vil man grave én meter ned på intet mindre end 44.000 kvadratmeter og erstatte jorden med grus.

quote Vi ønsker at tilbyde gode idrætsfaciliteter ikke mindst til børn og unge. Vi oplever et stadig større pres på vores idrætsanlæg, så vi arbejder kontinuerligt på at optimere byens idrætsfaciliteter.

Simon Aggesen, Formand, Frederiksberg Kommunes Kultur og Fritidsudvalg

Dette sker på et stort græsareal, der er en del af det udendørs boldbaneanlæg på Jens Jessens Vej.

På arealet holder blandt andet fodboldklubben FA 2000 til, der i skrivende stund ligger nummer ét i Danmarksseriens pulje 2, samt Frederiksberg Boldklub, der spiller i Københavnerserien.

Arbejdet med de nye baner og skybrudssikringen vil påvirke trafikken og antallet af parkeringspladser. Der vil være tung trafik med lastbiler fra klokken 7 til 18 på hverdage. I samme tidsrum vil der også være støj fra anlægsarbejdet.

- Frederiksberg Kommune ønsker at tilbyde gode idrætsfaciliteter ikke mindst til børn og unge. Vi oplever et stadig større pres på vores idrætsanlæg, så vi arbejder kontinuerligt på at optimere og forbedre byens idrætsfaciliteter og tilbuddene, siger Konservatives Simon Aggesen, der er formand for Frederiksberg Kommunes Kultur og Fritidsudvalg.

quote Vi slår to fluer med et smæk. Ved at tænke de to store projekter sammen på en ny og innovativ måde styrker vi idrætten og beskytter borgerne bedre mod oversvømmelser.​​​​

Jan E. Jørgensen, Formand, By- og Miljøudvalg, Frederiksberg Kommune

Også Venstres Jan E. Jørgensen, der er formand for Kommunens By- og Miljøudvalg, er glad for projektet og ser frem til de nye kunstgræsbaner, der forventes klar i august 2019.

- Vi slår to fluer med et smæk. Ved at tænke de to store projekter sammen på en ny og innovativ måde styrker vi idrætten og beskytter borgerne bedre mod oversvømmelser, siger han og tilføjer:

- Jeg håber, at beboerne og institutionerne i området tager godt imod projektet, og at de kan bære over med de gener, arbejdet beklageligvis kommer til at medføre i byggeperioden.

Frederiksberg Kommune forventer at fjerne jord og erstatte den med grus fra oktober 2018 til maj 2019. 

Til gavn for fremtiden både over og under jorden

quote Fordi kloakken i fremtiden ikke kan kapere de store mængder regnvand, vi forventer grundet klimaforandringer, vil denne løsning sammen med andre klimatilpasningsløsninger kunne reducere vandmængderne på overfladen betragteligt under skybrud.

Lotte Lindboe, Kommunikationskonsulent, Frederiksberg Forsyning

Under arbejdet med projektet vil lastbilerne komme ind og ud fra byggeområdet via Roskildevej og Rådmand Steins Allé. På den østlige side af sidevejen Roskildevej, også kaldet lille Roskildevej, bliver det forbudt at parkere, så lastbilerne kan komme forbi.

Det nye skybrudsanlæg vil kunne tilbageholde 24.000 kubikmeter vand og dermed mindske presset på kloakkerne, når det regner. 

Når arbejdet med anlægningen af kunstgræsbanerne er færdiggjort vil næste fase af skybrudsanlægget gå i gang. I efteråret 2019 etablerer Frederiksberg Forsyning en pumpestation, der skal lede regnvand fra det nærliggende område til det nye skybrudsanlæg.

Regnvandet vil blive transporteret til pumpestationen gennem et ledningssystem, der skal etableres i det nærliggende område.

- Projektet er en del af en større plan, som er blevet lavet i samarbejde med kommunen. Fordi kloakken i fremtiden ikke kan kapere de store mængder regnvand, vi forventer grundet klimaforandringer, vil denne løsning sammen med andre klimatilpasningsløsninger kunne reducere vandmængderne på overfladen betragteligt under skybrud, siger Lotte Lindboe, der er kommunikationskonsulent hos Frederiksberg Forsyning.

Projektet med nyt skybrudsanlæg og nye kunstgræsbaner er et samarbejde mellem Frederiksberg Forsyning og Frederiksberg Kommune - og med tæt inddragelse af Frederiksberg Idræts-Union.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik