Endnu et skyderi: Politiet indfører visitationszone i Ishøj

Efter endnu et skyderi opretter politiet nu en visitationszone i Ishøj. Skyderiet er det seneste i en række skyderier i hovedstadsområdet.

Københavns Vestegns Politi har besluttet at indføre visitationszone i dele af Ishøj.

Det sker efter en en ny skudepisode lørdag aften.

Visitationszonen er trådt i kraft ved midnatstid natten til søndag og gælder indtil videre frem til midnat den 21. oktober.

Efterlysning af bil

Københavns Vestegns Politi måtte lørdag klokken 21.45 måtte rykke talstærkt ud til en skudepisode på en Circle K-tankstation på Landlyst Vænge i Ishøj. 

- Den foreløbige efterforskning tyder på, at der fra en lys - muligt champagnefarvet - Mercedes A180 blev skudt mod en gruppe personer, hvorved tre skud ramte biler, lyder det i en pressemeddelelse. 

Der er ikke meldinger om sårede.

 

I forbindelse med skyderiet efterlyser politiet den lyse bil. Der var mindst to personer i bilen, som efterfølgende kørte væk i retning mod motorvejen.

Relation til aktuel konflikt

Episoden er den seneste af en række skyderier i hovedstadsområdet den seneste uge. Skyderierne menes at have rod i uenigheder i bandemiljøet. 

Fredag aften blev tre personer ramt af skud på Nørrebro, hvoraf to var tilfældige borgere på omkring 50 år. 

Sidste lørdag blev to mænd ramt af skud på Ishøj Parkvej. 

Politiet vurderer, at skudepisoderne i Ishøj kan relateres til en aktuel konflikt, hvor en bandegruppering fra Nørrebro er blevet splittet op i nye grupperinger med forbindelse til Nørrebro/Nordvest-området i København og Greve/Hundige-området.

Der er i forvejen oprettet en visitationszone i Køvenhavn. 

Politiet talstærkt til stede

Visitationszonen betyder, at politiet i perioden kan "foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv".

Det oplyser politiet i pressemeddelelsen.

Ifølge politidirektør Kim Christiansen skal visitationszonen gøre det "svært for bandefolk at bedrive deres kriminalitet".

- Borgerne i Ishøj skal kunne føle sig trygge, og de her skyderier skal standses - det er vores prioritet. Derfor er vi talstærkt til stede i aften og de kommende dage, siger politidirektøren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik