Politiet dropper sag: Borgmester fastholder voldsanklage

Dragørs borgmester anmeldte sidste år et byrådsmedlem for at overfalde ham. Nu er sagen færdigefterforsket.

Der var drama i Dragør en septemberdag sidste år. Under et økonomiudvalgsmøde gik bølgerne så højt, at borgmester Eik Bidstrup efterfølgende anmeldte  byrådsmedlemmet Svend Mathiasen fra Tværpolitisk Forening for vold.

Politet er nu færdige med at undersøge sagen - og sigtelsen mod Svend Mathiasen er blevet droppet. Det oplyser han selv i en pressemeddelelse i dag.

Borgmester Eik Bidstrup bekræfter det samme i et opslag på sin Facebook-side, og han er åbenlyst utilfreds med politiets afgørelse. Alligevel vil han ikke klage over afgørelsen.

-Jeg har dog efter overvejelse besluttet mig for ikke at indklage politiets afgørelse, da min intention på intet tidspunkt har været at sagen skulle afgøres ved domstolene. Ja faktisk er jeg lettet. Mit ønske har aldrig været, at der skulle falde en dom eller en straf, da jeg grundlæggende mener, at brug af fysisk eller overdreven verbal magt kun er et udtryk for afmagt, skriver Eik Bidstrup i sit opslag.

Truet efter anmeldelsen

Eik Bidstrup skriver i sit Facebook-opslag, at tiden efter episoden var stærkt ubehagelig.

-Jeg er ikke i tvivl om, at nogen vil udlægge dette som, at der ikke har været en episode, og at jeg kun har brugt dette for at få politisk opmærksomhed. Jeg tror ikke, de ved hvilke ubehageligheder denne episode har frembragt af beskyldninger og ubehageligheder fra politiske modstandere og internettrolde. I tiden efter var min indbakke fyldt af trusler, perfiditeter mv. både overfor mig, min hustru og mine børn. Man opdager virkelig, hvad der gemmer sig i mennesket i sådanne situationer. 

Til TV 2 Lorry siger han, at han ikke har yderligere kommentarer til sagen ud over det, han skriver på Facebook.

Men fastholder du, at der er foregået noget, der ikke burde være foregået?

-Ja, siger Eik Bidstrup.

Sådan har de beskrevet episoden

Borgmester Eik Bidstrup:

"Efter jeg sad på skadestuen hele torsdag aften, var jeg på politistationen på Hovedbanegården fredag, hvor jeg meldte et medlem af økonomiudvalget til politiet for vold.
Umiddelbart efter Økonomiudvalgsmødet Torsdag aften blev jeg fra et andet medlem af økonomiudvalget udsat for både et fysisk og verbalt overgreb.
Heldigvis brød kommunaldirektøren ind imellem vedkommende og jeg."

Byrådsmedlem Svend Mathiasen:
"Min forklaring på episoden var og er, at jeg prikkede ham let to gange på skulderen for at få hans opmærksomhed, idet han sad med ryggen til -  i forhold til min position."

Som en ond tyr

I sit nye Facebook-opslag undrer Eik Bidstrup sig over, at de andre politikere og embedsmænd, der var til stede under episoden, ikke er afhørt om sagen af politiet. Han oplyser, at en af dem er socialdemokraten, Ole Svendsen.

quote Det så voldsomt ud.

Ole Svendsen (Soc.Dem)

Og Ole K. Svendsen, der i øvrigt ikke længere sidder i byrådet, bekræfter over for TV 2 Lorry, at han ikke er blevet afhørt.

-Jeg hørte aldrig fra politiet, selvom jeg sad lige ved siden af borgmesteren.

Men hvad så du så?

-Jeg så det hele. Han kom løbende hen imod borgmsteren som en ond tyr. Det så voldsomt ud, men hvis jeg skal afhøres af politiet, så er det jo dem, jeg skal snakke med, siger Ole K. Svendsen.

TV 2 Lorry har skriftligt spurgt Københavns Politi, hvorfor Ole K. Svendsen ikke er afhørt, men har ikke fået svar.

Men andre blev afhørt: Den konservative Kenneth Gøtterup siger til TV 2 Lorry, at han sad ved siden af borgmesteren - med en enkelt embedsmand mellem sig selv og borgmesteren.

 Er du blevet afhørt?

-Ja.

Kunne du bekræfte borgmesterens udlægning af begivenhederne?

-Nej.

Bekymrende sandhedsniveau

Sagens anden hovedperson, Svend Mathiasen fra Tværpolitisk Forening, giver udtryk for, at han er rystet over, at anklagerne fortsætter.

- Politiet har talt med seks vidner. Ingen kan bekræfte historien. Jeg kan kun konkludere, at vi har en meget, meget utroværdig borgmester her i byen. Jeg er bekymet over hans sandhedsniveau, fordi ingen af de afhørte har været i stand til at bekræfte, at der er udøvet vold. Jeg reagerede dengang over for hans usandheder, men at jeg skulle have lagt hånd på ham med noget, der bare minder om vold, er så meget skudt ved siden af, siger Svend Mathiasen, der fastholder, at han prikkede borgmestern på skulderen.

Har du være sigtet for vold før?

- Ved du hvad, jeg har været efterforskningsleder i 20 år i Københavns Politi. Og jeg har aldrig været sigtet for noget. Jeg har måske fået en parkeringsbøde.

Svend Mathiasen blev ikke genvalgt ved kommunalvalget i november og sidder derfor ikke længere i Dragørs byråd.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik