Drama i byråd: Borgmester anmelder politiker for vold

Dragørs borgmester politianmelder sin politiske kollega for vold. 'Jeg prikkede ham kun på skulderen,' lyder det fra kollegaen.

At bølgerne kan gå højt i dansk politik,  kommer nok ikke som en overraskelse for særligt mange mennesker.

Men at politikeres interne uenigheder ligefrem kan kamme over og fører til vold, hører man sjældent.

Ikke desto mindre er det netop, hvad Dragørs borgmester Eik Bidstrup (V) påstår, der skete under et møde i kommunens økonomivalg torsdag aften.

Her var repræsentanter for de forskellige partier samlet for at andenbehandle kommunens budget.

Men da mødet sluttede, blev Eik Bidstrup efter - eget udsagn - udsat for et fysisk og verbalt overgreb af sin politiske kollega, Svend Mathiesen , der repræsenterer Tværpolitisk Liste.

Opslag på Facebook

Eik Bidstrup har lørdag postet et opslag på Facebook, hvor han fortæller, at han sad på skadestuen hele torsdag aften, og dagen efter om fredagen tog forbi politistationen på Københavns Hovedbanegård og anmeldte sin kollega. 

Eik Bidstrup beskylder Svend Mathiesen (til højre) for fysisk og verbal vold.
Eik Bidstrup beskylder Svend Mathiesen (til højre) for fysisk og verbal vold.

- Umiddelbart efter Økonomiudvalgsmødet torsdag aften blev jeg fra et andet medlem af økonomiudvalget udsat for både et fysisk og verbalt overgreb. Heldigvis brød kommunaldirektøren ind imellem vedkommende og jeg, skriver Eik Bidstrup i opslaget.

Han fortsætter:

- Jeg har valgt at politianmelde fordi jeg såfremt jeg blot havde slået det hen som noget man kan forvente som borgmester, ville have legitimeret sådan en opførsel fra et andet kommunalbestyrelsesmedlem. Derfor deler jeg også denne oplevelse for at sige at vold og trusler i det politiske arbejde ikke er ok! Jeg vil med det gerne fastslå at det er en opførsel som ikke sømmer sig for et medlem af kommunalbestyrelsen. Jeg er selvfølgelig rystet men ok, slutter han opslaget.

'Ophidset og højrøstet'

Morten Dreyer, der er medlem af økonomiudvalget for Dansk Folkeparti, var tilstede under mødet. 

- Jeg så det ikke selv. Men jeg så, at Svend Mathiesen rejste sig og gik hen mod borgmesteren. Jeg var på det tidspunkt ved at samle mine papirer, da jeg kunne høre noget tumult. Da jeg kiggede op, så jeg kommunaldirektøren stå imellem dem og dysse ham ned, siger han til TV2 Lorry.

Ifølge Morten Dreyer havde Svend Mathiesen været meget ophidset og højrøstet under udvalgsmødet.

Han fortæller samtidig, at Svend Mathiesen er kendt for at være kolerisk, og at han selv har oplevet politikerens iltre temperament gå udover ham.

- Vi havde et møde for cirka et års tids siden siden i socialudvalget, hvor han var lige ved at pande mig en. Hans næve var ti centimeter fra mit ansigt, siger Morten Dreyer.

'Absurd og grotesk'

TV2 Lorry har været i kontakt med Svend Mathiesen for at få hans udlægning af sagen. Han griner højlydt af beskyldningerne. 

- Det er så fuldstændig absurd og grotesk. Jeg prikkede ham kun på skulderen og sagde, at hans udlægning af dele af budgettet var under al kritik. Jeg var vred over, at han havde sagt til Dragør Nyt, at der var tilført penge til ældreområdet, hvilket ikke passer. Han sagde så, at jeg ikke skulle prikke ham på skulderen. Kommunaldirektøren sagde herefter, at mødet var slut, og der ikke skulle diskuteres mere. Og så gik jeg, siger Svend Mathiesen.

- Borgmesteren må være en meget følsom mand og være presset op til kommunalvalget, siger Svend Mathiesen til TV2 Lorry.

Han tilføjer, at han ikke har hørt noget fra politiet, og at han agter at politianmelde borgmesteren for falsk anmeldelse, hvis det når så langt.

- Jeg har tidligere arbejdet tyve år i kriminalpolitiet med efterforskning, så jeg kender udmærket loven, siger han.

Morten 'For'dreyer

Også episoden med Morten Dreyer fra Dansk Folkeparti affejer han.

- Kender du Morten Dreyer? Her I Dragør er han kendt som Morten 'For'dreyer. Det, der skete, var, at han havde blokeret mig på Facebook, men samtidig rettede nogle voldsomme personangreb mod mig, uden at jeg havde mulighed for at svare på kritikken. Det konfronterede jeg ham med ansigt til ansigt, men det foregik slet ikke, som han udlægger det, siger Svend Mathiesen, som kalder sine kollegers beskyldninger for 'latterlige'.

TV2 Lorry har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra borgmester Eik Bidstrup.