Omdiskuteret handelsstrøg i Køge står helt færdigt: Fejres med åbningsfest i flere dage

Det nye handelsstrøg Strædet ved Køge Station står helt klart og alle butikker er udlejet. Det fejres med fest i flere dage.

Byggerodet ved stationen i Køge er fortid.

Nu skal det nye handelsstrøg kaldet Strædet for alvor vise sit værd blandt Køgeborgerne. Og det har været en hård fødsel, den har været igennem.

Ifølge de oprindelige planer skulle Strædet have stået klar 1. september sidste år, men den dato blev man nødt til at skyde, da totalentreprenøren på projektet gik konkurs. Det skabte uvished om, hvornår projektet kunne færdiggøres.

Men nu godt 9 måneder senere er handelsstrøget klar til den store åbningsfest, og det er ejerne af Strædet glade over.

- Strædets beliggenhed ved siden af et knudepunkt for transport er helt optimal for et handelsstrøg. Vi er meget tilfredse med den varierede sammensætning af butikker, cafeer og restauranter i Strædet. Det sikrer det nødvendige kundeflow og gør strædet til den nye centrale handelsnerve i byen, siger Jacob Bannor, som er Commercial Manager i Citycon, der ejer Strædet. 

Udviklingen af det nye handelsstrøg er sket i samarbejde med Køge Kyst, som står bag Stationsbroen og Stationstorvet.

Alle glæder de sig over det nye oplevelsesrige byrum i Køge, der byder på 19.000 kvadratmeter topmoderne indretning til butikslivet.

Blandt de forretninger, der rykker ind i det spritnye Strædet er blandt andet Irma. Butikken flytter fra en anden lokalitet i Køge til handelsstrøget ved stationen.

Strædet som det så ud i januar 2017
Strædet som det så ud i januar 2017
Foto: Køge Kyst
Og sådan ser det ud nu.
Og sådan ser det ud nu.
Foto: Citycon / Presse

- Vi kommer fra en lidt slidt butik og glæder os til at flytte ind i lækre og moderne lokaler, siger Irmas butikschef i Køge, Nicklas Enevoldsen.

- Vores nye beliggenhed er lige i frontlinjen ud til stationen med mange strøgkunder. For at tilgodese denne kundegruppe har vi ved indgangen placeret en afdeling med lækker mad og drikke til farten, tilføjer han.

38 butikker og flerdages-fest

I alt åbner seks nye butikker i Strædet i dag. Foruden Irma gælder det Fakta, Imerco Home, Computerhjælp, Smoke It og Køge Apotek.

Derudover findes der 32 andre butikker, restauranter og en biograf, som allerede er åbnet.

- Når de sidste forretninger åbner, er butiksudbuddet fuldendt, og man kan her i Strædet købe alt, hvad man har brug for i sin dagligdag, siger Jacob Bannor fra Citycon. 

 
 
Foto: Citycon / Presse

Den endelige åbning af Strædet finder sted torsdag og bliver fejret med festligheder i tre dage. Her vil der være både jazzmusik, slowkaffe, loungeområder, storskærm og konkurrencer på Stationstorvet.

Du kan se det fulde overblik over festlighederne ved at klikke her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik