Strædet i Køge udsat på grund af konkurs

Strædet i Køge er sat til at åbne 1. september, men åbningen ventes nu udskudt, efter at entreprenør er gået konkurs.

Strædet som det så ud i januar. Det nye handelsstrøg i Køge skulle feter planen stå klar 1. september, men bliver nu sandsymligvis udskudt. Foto: Køge Kyst

Et af Køges store byggeprojekter, butiksstrøget Strædet ved Køge Station, er kommet i problemer.

Det sker, efter at totalentreprenøren på projektet, Brdr. Pedersen, onsdag aften blev begæret konkurs, hvilket efterlader stor uvished om, hvornår Strædet i Køge kan åbne.

Det skriver Dagbladet Køge.

Læs også Voldsom bilbrand: Der kom stikflammer ind ad Thors vindue

TK Development, bygherre og projektudvikler på arbejdet i Køge, bekræfter totalentreprenørens konkurs, og adm. direktør Frede Clausen fortæller, at man allerede har indledt dialogen med flere af underentreprenørerne om, hvordan byggeriet kan færdiggøres.

- Vi er selvfølgelig frygteligt kede af, at det er endt sådan, men er ved at undersøge, hvad det er, der mangler, og hvem der kan færdiggøre opgaven, siger Frede Clausen til Dagbladet Køge.

Strædet i Køge er sat til at åbne 1. september, men åbningen ventes - som det ser ud nu - udskudt. Frede Clausen kan ikke komme nærmere ind på tidshorisonten, men understreger, at man arbejder på højtryk for at få byggeriet gjort færdigt.

Læs også Hesteejer fik et kæmpe chok: Fandt sin hest mishandlet

Borgmester i Køge Kommune, Flemming Christensen (K), ærgrer sig over meldingen og er nu i venteposition.

- Konkurser i byggefaser er aldrig sjove, men dem, der lider mest i den konkrete sag, er butiksindehaverne, fordi åbningen forsinkes. Vi kan ikke gøre andet end at afvente yderligere information nu, siger han til Dagbladet Køge.

Brdr. Pedersen A/s er gået konkurs som følge af uforudsete hændelser og komplikationer undervejs i byggeriet, oplyses det i en pressemeddelelse, der er udsendt torsdag middag af advokatfirmaet Dreist Storgaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik