Ny aftale: Så mange millioner får din kommune i kompensation

I tabellen kan du se, hvor mange millioner kroner, staten du sender ekstra til din kommune (hvis de altså sender nogen), efter en ny aftale i dag er blevet indgået.

Regeringen og Kommunernes Landsforening har i dag landet en aftale, der sikrer, at 16 kommuner ikke skal stirre ned i et sort økonomisk hul - eller føle sig tvunget til at sætte skatten op, når de åbner deres pengekasse for 2019 og 2020.

De 16 kommuner skal sende endnu flere penge til andre kommuner gennem udligningsordningen, end de plejer, fordi udligningsordningen blev opdateret med en ny regnemetode.

Det skete, uden der kom en reform af udligningsordningen, som regeringen ellers ønskede. Alt det kan du læse mere om ved at klikke her.

Aftalen, der er indgået i dag, sikrer, at kommunerne ikke bliver nødt til at spare på børn, gamle mennesker og alle dem midt imellem.

Staten skal nemlig de næste to år i en overgangsordning give kommunen lige så penge penge, som de skal sende til andre kommuner i ekstra udligning.

Er du i tvivl om, hvad udligningsordningen er, så har vi heldigvis skrevet en masse artikler om det tidligere. Nogle af dem finder du i bunden af artiklen. 

Herunder kan du se, hvor meget de forskellige kommuner stod til at mangle i budgettet i forhold til tidligere - og hvor mange penge, de får som kompensation.

Klik på plusset nederst for at se samtlige 16 kommuner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester smækker med døren: ”Partiet har ikke behandlet mig godt”

ole bjørstorp merete amdisen

Kommentator efter bykongens fald: Dette vil jeg især holde øje med

bykonger

Disse Lorry-bykonger har været borgmestre i længst tid

Ole Bjørstorp

Bykonge vraget og er snart færdig som borgmester - her er afløseren

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere