Budgettet på plads: Regeringen og kommuner har landet aftale

Regeringen og KL har torsdag lavet en aftale for næste års budget, der blandt andet betyder, at en række kommuner kompenseres med en milliard kroner i 2019 og 2020.

Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen har torsdag indgået en aftale om næste års budget. Det oplyser Finansministeriet på deres hjemmeside.

Med aftalen står det klart, at regeringen uddeler en milliard kroner i både 2019 og 2020 til de hårdt prøvede kommuner, som lider under den manglende reform af udligningsaftalen, som blev nedstemt i Folketinget. 

I TV 2 Lorrys område betyder det, at 16 kommuner kan ånde lettet op og se frem til, at det store hul i pengekassen, som udligningen havde forårsaget, nu bliver kompenseret af regeringen.

Samtidig må de berørte kommuner hverken hæve eller sænke skatten i den periode, de modtager godtgørelse fra regeringen.

Ifølge Ritzau glæder KL’s formand, Jacob Bundsgaard (Soc. Dem.) sig over, at kommunerne samtidig får forhøjet beløbet for anlægsloftsbudgettet de næste år.

Oprindeligt stod kommunerne til at få 17 milliarder kroner til byggeri i 2019, men loftet er nu forhøjet til 17,8 milliarder kroner.

- Det er det niveau, vi kunne lande på. Vi får ikke alle vore ønsker opfyldt, men vi kan afholde den nødvendige kernevelfærd, siger Jacob Bundsgaard til Ritzau.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Soegegroefter-gennem-landskabet_700x450

Særlige arkæologiske fund giver kommune ekstraregning på flere millioner kroner

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere