Så mange millioner sender din kommune til Jylland i år

34 borgmestre er godt træt af at sende milliarder til Jylland hvert år. Se her, hvor mange penge, din kommune sender vestpå.

14,2 milliarder kroner.

Så mange penge skal 28 kommuner i Hovedstadsområdet sende vestpå i 2018, mens kun en en brøkdel af pengene havner i hovedstadskommunernes egne lommer.

quote Vi vil sådan set gerne have penge tilbage, for der er rigeligt at bruge pengene på i hovedstadsområdet.

Jesper Würtzen, Soc.Dem., borgmester i Ballerup

Og det er urimeligt, mener hovedstadsborgmestrene. 34 borgmestre gik tidligere på året sammen om en annonce i Berlingske under rubrikken "Stop pengestrømmen til Jylland". Størstedelen af pengene, der sendes til udligning i andre kommuner, kommer fra Hovedstadsområdet, mens de jyske kommuner ikke bidrager i samme grad.

 

De rige og de fattige

Ifølge hovedstadskommunerne betyder det blandt andet, at deres borgere ender med et mindre månedligt rådighedsbeløb end borgere bosat i de jyske kommuner, som de 34 storkøbenhavnske kommuner sender udligning til.

Brøndby, Albertslund, Herlev, Høje-Taastrup, Rødovre og Ishøj er de eneste kommuner i Hovedstadsområdet, der modtager penge fra andre kommuner. De får til sammen 870 millioner kroner i udligning.

Gentofte, København, Rudersdal, Frederiksberg og Lyngby-Taarbæk er de kommuner, der afgiver flest penge til udligning. Kommunerne giver alle over  en milliard i udligning.

Se, hvor mange penge din kommune afgiver eller sender til Jylland i 2018: