MIN KLUB – Måske verdens hårdeste sport?

Vil du have fart, spænding - og en ekstrem god kondi, så er motocross måske en sport for dig. Tag med vært Thomas Uhrskov i motocrossklubben.

Motocross køres på specialbyggede motorcykler kaldet motocrossere - på en jordbane med bakker og ofte store hop. På sådant en bane kører 14-årige Magnus Smith flere gange om ugen motocross med sin klub Amager Motocross.

Mød 14-årige Magnus Smith, der kører motocross på eliteplan og er i top ved internationale mesterskaber.
Mød 14-årige Magnus Smith, der kører motocross på eliteplan og er i top ved internationale mesterskaber.

- Man er sammen med sine venner og der er masser af ræs og fede hop. Det er bare sjovt at køre.

quote Når man kommer til træning, så kan man godt være lidt sur. Og så når man kommer hjem, så er man glad 

Mathilde Klavins Olsen fra Amager Motocross Klub

Magnus Smith har kørt motocross siden han var 3 år. Han er Danmarksmester i sin klasse og blev nr. 7 til verdensmesterskabet. Og som konkurrencesport er motocross ekstremt konditions-krævende.

Kom selv i gang med MIN KLUB her! 

- Det kræver masser af hård træning. Løbetræning og styrketræning og masser at træning på crosseren, fortæller Magnus Smith om sin vej til de internationale mesterskaber. 

I motocross gælder det om at komme først i mål eller tilbagelægge flest kilometer på typisk 30 minutter. Og selv til almindelige træningsaftenener får man trænet kroppen ualmindelig godt på en motocrosser.

- Det kræver god form. Det er virkelig hårdt, lyder det fra Mathilde Klavins Olsen fra Amager Motocross Klub.

Jesper Kristiansen fra klubben supplerer:

- Det skulle være verdens hårdeste sport, er der i altfald nogen, der siger.

Hver fjerde motocross-kører er kvinde

Skal man ikke være Danmarksmester som Magnus Smith, så er den gode kondi – og et godt humør - noget, man helt automatisk får gennem motocross. 

Mathilde Klavins Olsen er én af de 800 kvinder og piger, der kører motocross her hjemme. 
Mathilde Klavins Olsen er én af de 800 kvinder og piger, der kører motocross her hjemme. 

- Når man kommer til træning, så kan man godt være lidt sur. Og så når man kommer hjem, så er man glad og åbner armene, fortæller Mathilde Klavins Olsen fra Amager Motocross Klub. 

Hun er en af de hele 800 piger og kvinder, der kører motocross i landets 115 motocrossklubber. Det er hver fjerde motocross-kører af de 3200, der i alt dyrker sporten her hjemme.  

Motocross er en familiesport

Er der én i en familie, der starter til motocross, så er det ofte noget, der smitter til hele familien. Det er ikke sjældent, at det ender med at både far, mor og børn har hver deres motocross’er og herigennem får meget tid sammen som familie. 

- Der er ikke så mange, der er sammen med deres børn tre gange om ugen, og så én gang i løbet af weekenden, siger Johnny Eriksen fra Amager Motocross Klub.

- Der følger gode kammeratskaber med motocross, og for mig har det givet et tæt sammenhold mellem mig og min far, fortæller Andreas Tunø fra klubben.

Fællesskab, hygge - og teknisk snilde

Det er ikke for sent at starte med at køre motocross. Og uanset alder bliver der taget godt imod dig på Amager Motocross Klubs bane ved slusen i Københavns Sydhavn.

 – Det er vores sjov-og-ballade-bane, hvor vi hygger og kører en masse motocross, fortæller Jesper Kristiansen.

Vil du i gang med motocross, så skal du først og fremmest købe dig en motocrosser. Og så er det rigtig godt, hvis du har lidt teknisk snilde, så du selv kan fixe den - og er klar på at bruge meget tid på den opgave.

Motocross kræver at du investerer i en motocrosser og en masse sikkerhedsudstyr. Alt kan heldigvis købes brugt. 
Motocross kræver at du investerer i en motocrosser og en masse sikkerhedsudstyr. Alt kan heldigvis købes brugt. 

- Halvdelen af tiden bruger vi på at skrue. Og halvdelen af den tid, der er tilbage kører vi - og så er der hygge, fortæller Jesper Kristiansen.

Og så kræver motocross en hulens masse sikkerhedsudstyr. Gode støvler, så man ikke knækker anklerne og så er bl.a. knæ- og albuebeskyttere og nakkekrave et krav for at køre. Alt kan heldigvis – ligesom motocrosseren - fås brugt, men skal være sikkerhedsgodkendt. 

- Det er sporten for de seje. Der er gang i den, og der er et sindsygt godt kammeratskab. Du har adrenalin-sus hele tiden, fortæller Jesper Kristiansen, Amager Motocross.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik