MIN KLUB – Fra parringsritual til idræt

Dans er en af menneskehedens allerældste aktiviteter og var oprindelig et parringsritual. I dag er sportsdans anerkendt som en idræt.

Dans giver dig god motion, mens du har det sjovt og er tæt med din partner - eller et andet dejligt menneske.

En million danskere ser ”Vild med dans” på TV 2. Et tv-program, der har skabt stor interesse for dans. En af dem, der har fået dansen i blodet er Victoria Andreasen fra Sportsdanserforeningen KAF. 

- Musikken gør meget for mig. Den får mig ind i en bestemt følelse. Og bevægelserne gør det til en smuk sport,  

Dans i idrætsforening

15.000 danskere holder sig aktive med dans. Mange af dem i en af Danmarks 41 sportsdanserforeninger, der er med i Danmarks Idrætsforbund. 

Mød Sofie Koborg og Pasqquale Farina fra Sportsdanserklubben KAF i MIN KLUB 
Mød Sofie Koborg og Pasqquale Farina fra Sportsdanserklubben KAF i MIN KLUB 

I dette afsnit af TV 2 Lorrys serie MIN KLUB besøger vært Thomas Uhrskov en af dem, nemlig Sportsdanserklubben KAF, der holder til i Grøndal Multicenter i Københavns Nordvest-kvarter.

KOM I GANG - FIND INSPIRATION MED MIN KLUB

Dans styrker muskler og led - og kontakten til din krop. Du træner evnen til at mærke og være mentalt tilstede i din egen krop, mens du koordinerer dine bevægelser i samspillet med et andet menneske – og det store fællesskab på dansegulvet. 

- Dans er en følelse, som er umulig at forklare.  Jeg danser, fordi det er mit liv, fortæller Pasqquale Farina fra Sportsdanserklubben KAF. 

Rank holdning, våde sko og en masse hårlak

I landets sportsdanserklubber kan du bl.a. lære de ti såkaldte ballroom danse. Det er fem standarddanse som Engelsk vals og Tango og fem latinamerikanske danse som Cha-cha-cha og Paso doble. Danse som der bliver dystet i ved sportsdanskonkurrencer.

Her vurderer dommerne danseparrene bl.a. på deres styrke, teknik, musikalitet og samarbejde. Men også om danseparret ser flotte ud.

- Vi bruger ret meget hårlak. Vi køber tit 20 hårlak af gangen på 750 ml, fortæller Sofie Koborg der sammen med Pasqquale Farina blev nr. 2 ved DM i standarddans.

Samtidig gælder det om ikke at lave fejltrin på dansegulvet  

- Ligesom når man spiller fodbold og har knopper under skoen, så bruger vi vande under skoene, så vi ikke glider på gulvet, fortæller Sofie Koborg

Selvom sportsdans er en relativ lille sportsgren i Danmark, er Danmark en af de førende dansenationer i verden med mange medaljevindere ved europa- og verdensmesterskaberne.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere