En kæderygende mand vækkede en borgers opmærksomhed.

Kæderygning afslørede indbrud

Nordsjællands Politi fanger tyve på stribe på grund af borgernes opmærksomhed.

Borgerne i Nordsjælland er på dupperne for tiden. Sidste uge kunne Nordsjællands Politi berette, at de havde fanget indbrudstyve, fordi opmærksomme borgere havde anmeldt mistænkelige personers færden. Og nu er det sket igen, skriver Nordsjællands Politi i en opdatering på Facebook.

“Vi ved ikke, om en anmelder i Dyssegård havde læst vores opslag og ladet sig inspirere, men allerede dagen efter gentog historien sig,” skriver de fortsætter:

“Onsdag formiddag bemærkede vores anmelder, at en fremmed mand gik rundt foran et hus i nabolaget og så en anelse mistænkelig ud. ”Hvordan gør man mon det?”, tænker du så måske."

Læs også Død kvinde fundet i Utterslev Mose

"Jo, i dette tilfælde var anmelderen blevet opmærksom på manden, fordi han traskede frem og tilbage i sine egne fodspor foran et hus, imens han kæderøg cigaretter og kiggede sig nervøst omkring, som om han holdt vagt. Det gjorde han egentlig også, men ikke særlig godt. I hvert fald blev både han og hans kvindelige kumpan anholdt kort efter.”

Politiet tog på baggrund af anmeldelse mod Dyssegård, hvor de mødte en kvinde, der slæbte på både en pose og en taske. Anmelderen kom også til og fortalte til politiet, at han også havde set hende ved det førnævnte hus.

Politiet ville gerne finde manden, og anmelderen havde været så snedig at tage billeder af manden. 

Læs også 19-årig ville bekæmpe IS – men så kom der kampklædte betjente

“Vi kørte derfor målrettede på jagt efter manden, og der gik ikke længe, før vi fandt ham. På hans person fandt vi blandt andet en masse smykker og en medalje, men han lignede ikke en, der havde gjort sig fortjent til den. Som om dét ikke var nok, så var manden sørme også i besiddelse et koben, der havde de samme mål, som det koben, der var blevet brugt til at bryde et vindue op i det hus, han netop havde holdt vagt udenfor. Bingo!”

Politiet oplyser, at de to indbrudstyve dagen efter begge fik en straksdom på 30 dage med efterfølgende udvisning af Danmark samt seks års indrejseforbud. Faktisk var der hele  fem  straksdomme i Nordsjællands Politi domme forrige uge, og alle skyldes at “skarpsynede borgere ringede og anmeldte noget mistænkeligt”, skriver politiet. 

Læs også Efter ny dødsulykke: Nu kræver politikere handling